iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
5 su bardağı süt 12 su bardağı haşlanmış buğday 12 su bardağı haşlanmış nohut 12 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 12 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 6 adet kuru kayısı 12 çay bardağı kuru üzüm 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 tatlı kaşığı gül suyu 12 su bardağı ılık su 14 çay kaşığı safran (bir tutam) 12 su bardağı toz şeker Üzeri için:
2 yemek kaşığı file Antep fıstığı 2 yemek kaşığı file badem
NASIL YAPILIR?
Önceden ıslattığınız ve ayrı ayrı kaplarda haşladığınız bakliyatların suyunu süzdürün Şişmesi için kısa bir süre ılık suda beklettiğiniz kuru üzümlerin suyunu süzün Kuru kayısıları minik küpler halinde doğrayın Soğuk sütü tencereye alın Haşlanmış bakliyatları eklediğiniz sütlaç karışımını kısık ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın Kuru üzüm, kuru kayısı parçaları ve toz şekeri katıp karıştırma işlemini sürdürün Küçük bir kaba aldığınız buğday nişastasını; ılık su, gül suyu ve safranla karıştırarak kıvamını açın Nişasta eklediğiniz sütlaç karışımını kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin Hafif sulu bir kıvamda olan bol bakliyatlı yörük sütlacını, porsiyonluk kaselere aldıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırın Kıvam alan sütlaçları, file badem ve Antep fıstıklarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
5 su bardağı süt 12 su bardağı haşlanmış buğday 12 su bardağı haşlanmış nohut 12 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 12 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 6 adet kuru kayısı 12 çay bardağı kuru üzüm 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 tatlı kaşığı gül suyu 12 su bardağı ılık su 14 çay kaşığı safran (bir tutam) 12 su bardağı toz şeker Üzeri için:
2 yemek kaşığı file Antep fıstığı 2 yemek kaşığı file badem
NASIL YAPILIR?
Önceden ıslattığınız ve ayrı ayrı kaplarda haşladığınız bakliyatların suyunu süzdürün Şişmesi için kısa bir süre ılık suda beklettiğiniz kuru üzümlerin suyunu süzün Kuru kayısıları minik küpler halinde doğrayın Soğuk sütü tencereye alın Haşlanmış bakliyatları eklediğiniz sütlaç karışımını kısık ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın Kuru üzüm, kuru kayısı parçaları ve toz şekeri katıp karıştırma işlemini sürdürün Küçük bir kaba aldığınız buğday nişastasını; ılık su, gül suyu ve safranla karıştırarak kıvamını açın Nişasta eklediğiniz sütlaç karışımını kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin Hafif sulu bir kıvamda olan bol bakliyatlı yörük sütlacını, porsiyonluk kaselere aldıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırın Kıvam alan sütlaçları, file badem ve Antep fıstıklarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın