iltasyazilim
FD Üye
Yörük tatlıları neler
yörüklerin kültüründe 'fasulye, limonotu, geran, tekesakalı yoğurtlamaları' bulunduğunu dile getiren Oflaz, Dağlarda yetişmekte olan bitkilerden yapılan yemekler manâlı yer tutar Ekşileme yani hoşmerim çok önemlidir Un ve ekşiyle yapılır Ekşili tavuk çok bilinir Bizdeki çitlembik ağacına onlarda meneviç denir ve bunların uçları alınıp saklandıktan sonradan kavurma biçimiyle yoğurtlama yapılır Kişniş otları manâlı yer tutar Mevsimsel değişen fazla çeşitli otlar vardır Çintar, kuzugöbeği türü mantarların uzmanı Yörükler Yoğurtlusundan kaymaklısına değin her çeşit yemeği ve tatlısı yapılır Yabani orkide yani onların dilinde 'şalep' çıkartılır ve kurutulur ve keçi sütüyle yapılan salep yapılır Genelde ot ve sebze üzerine yemekleri meşhurdur Et yalnızca Kurban Bayramı'nda olur Anadolu halkının ete çok düşkün olmasına ve Toros Türkleri eti çok seyrek yemelerine karşın özel ördek dolmasını elbette herkese nasihat ederimdedi *
yörüklerin kültüründe 'fasulye, limonotu, geran, tekesakalı yoğurtlamaları' bulunduğunu dile getiren Oflaz, Dağlarda yetişmekte olan bitkilerden yapılan yemekler manâlı yer tutar Ekşileme yani hoşmerim çok önemlidir Un ve ekşiyle yapılır Ekşili tavuk çok bilinir Bizdeki çitlembik ağacına onlarda meneviç denir ve bunların uçları alınıp saklandıktan sonradan kavurma biçimiyle yoğurtlama yapılır Kişniş otları manâlı yer tutar Mevsimsel değişen fazla çeşitli otlar vardır Çintar, kuzugöbeği türü mantarların uzmanı Yörükler Yoğurtlusundan kaymaklısına değin her çeşit yemeği ve tatlısı yapılır Yabani orkide yani onların dilinde 'şalep' çıkartılır ve kurutulur ve keçi sütüyle yapılan salep yapılır Genelde ot ve sebze üzerine yemekleri meşhurdur Et yalnızca Kurban Bayramı'nda olur Anadolu halkının ete çok düşkün olmasına ve Toros Türkleri eti çok seyrek yemelerine karşın özel ördek dolmasını elbette herkese nasihat ederimdedi *