Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

YORUMTR (2) Din TVden Öğrenilebilir mi?

YORUMTR (2) Din TVden Öğrenilebilir mi?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Eskiden çok eskiden su içerdik testiden, tek kanallı dönemlerde, inanç dünyası diye bir proğram vardı TRT'de Cuma akşamlarının altarnatifsiz tek proğramı
Benim favorim olan Karaşimşek son günlerde Cem Yılmazlama versiyonuyla 'GİTT' (güzel insan tavlama taşıtı) Dallas ve babamın ses yapmayın ikaları eşliğinde Hakkari'nin hava raporuna kadar gıkımız çıkmdan izlediğimiz haberlervehavadurumunu saymazsak ailenin en favori proğramıydı İnanç Dünyası Kuranı Kerim ve Türkçe açıklaması, dini sohbet, Hadis Bir televizyon ne kadar dini öğretirse o kara öğreticiydi
Zira Kuranı Kerim başucumuzda durduğu halde açıp günde bir sayfa dahi okumaz, cumaları 15 dakika erken gidip vaazı dinlemezken, siyah beyaz ya da renkli bir camın arkasından izlediğimiz şeylerin bize ölyle çok fazla faydasının dokunacağına inanmıyorum Hoş, ben TV denen zaman vidanjörünün genel anlamda bir faydası olmadığına, aksine zararının daha fazla olacağı idiiasındayım hala Tabii şimdi beni TV seyretmekten başka yapacak daha iyi bir işi olmayanlar 'geri kafalılıkla' suçlayabilirler Ki bundan da zerre kadar alınmam
Konumuza dönersek, hani bir de İnanç Dünyası içerisinde yayınlanan ilahiler var ki, fikir babalarına hayranımdır Bol çiçek ve böcek manzaralı, naturalist, kılipvari çalışmalarla desteklenen ilahiler Benim bu klibimsilerde favorim, önce tomurcuk halini gördüğümüz, sonra ağır ağır açan çiçek görüntüleridir Post modern dünyada dini içerikli bir proğram, başka hangi görüntülerle bu kadar bütünleşebilr ki
Son zamanlarda sırlar dünyası ile başlayıp, isminin başına illa ki 'sır' kelimesinin değişik versiyonlarını koymayı esirgemediğimiz, hakadalet, zalimmazlum, iyikötü dengesinin ya da dengesizliğinin dini bir uslupla hikayeletirildiği ve ennn nihayetinde cılkını çıkarttığımız her kanala lazımvari proğramlar çıktı ki ilahilere rahmet okutturur cinsten (Cümlenin uzunluğuna bakar mısınız)
'Kutuplarda namaz kılınır mı, kılınırsa nasıl kılınır' mevzusunu tatbiki olarak bize öğretme azim, gayret ve heyacanıyla diyelim, secdede iki ayağını kaldıran (ki bu hareket namazı bozar bkz ilmuhaller) Saadettin Bey'in sırlara yolculuğunda ben havluyu atmış, 'pesss!' demiştim Ta ki dün akşam Cüneyit Arkın'ı aynı proğramın sunucusu olarak görene kadar
Buyur burdan yak, pardon izle
Eğer bunun anlamı, dini istirmarı bir reyting aracı olarak kullanmak değil de başka bir şeydir diyen varsa anlından öperim Olmadı rep veririz Tabii bir de 'yaz sezonuyla birlikte dizisi yayından kalkan Karamuratmalkoçoğlu Cüneyit Bey'e işşiz kalmasın diye yapılmış bir kıyak olabilir mi?' diye düşünüyoruz Ama zayıf bir ihtimal olduğu için bu düşüncemizi çöpe yolluyoruz
Uzun lafın kısası, din televizyondan öğrenilemeyecek kadar hassas ve önemli bir mevzudur

858,497Konular
982,554Mesajlar
30,292Kullanıcılar
Bell noSon üye
Üst Alt