Geçtiğimiz ay Youtube, mobil yayıncılar için hayal kırıcı bir formda Youtube Gaming üzerindeki ekran yayınlama özelliğini kaldırmıştı. Artık bunun bir ehemmiyeti kalmadı zira XDA Developers tarafından yayınlanan rapora nazaran, Android için yayınlanan YouTube 14.31.50 güncellemesi ile farklı bir pratiğe muhtaçlık duymadan yayın yapmak mümkün.
Tatbik için hazırlanan destek sahifesine çoktan araçların nasıl kullanılacağı ve tatbik üzerinde yapılan değişiklikler belirtilmiş.
Android telefonunuz üzerinden YouTube'da canlı yayın yapmak için;
1.Yakalama düğmesini seçin
2.CANLI YAYIN BAŞLAT'ı seçin
3.Telefonunuzun ekranını yayınlamak için ekranın sağ üst köşesindeki telefon simgesine dokunun
4.Başlık oluşturun, akabinde bir saklılık ayarı ve oyun ismi seçin
5.İsteğe bağlı: Sair seçenekler'i seçin
- Açıklama ekleyin
- Yayını daha sonrası için programlayın
- Gelişmiş ayarlar'a dokunarak:
-Yayınınız için yaş hududunu aktifleştirin yahut devre dışı bırakın
-Yayınınızda fiyatlı tanıtım bulunup bulunmadığını belirtin. Tanıtım bulunuyorsa fiyatlı tanıtım açıklaması ekleyin
-Para kazanma özelliğini aktifleştirin yahut devre dışı bırakın
6.Küçük fotoğrafınızı ve ekran yanını belirlemek için Sonraki'yi seçin
- Varsayılan küçük fotoğraf, seçtiğiniz oyun ismine nazaran oluşturulur. Küçük fotoğrafın sağ üstündeki düzenleme düğmesine dokunarak küçük resmi kişiselleştirin
- Kaydınız için Yatay yahut Dikey cihetini seçin. Kayda başladıktan sonra ekran yanını değiştiremezsiniz
8.Ekranınızın üstünde gözükecek araç çubuğuyla yayını denetim edebilirsiniz
9.Başlatmak için CANLI YAYIN BAŞLAT'ı seçin. Yayınınız başlamadan evvel ekranda 3 saniyelik geri sayım animasyonu görünür
10."Canlı akışınız başladı" yazısı ekranda 3 saniye göründükten sonra kaybolacaktır
Telefonunuzun ekranını bu formda hiçbir ek donanım yahut yazılım olmadan yayınlayabilirsiniz fakat kimi kuralları sağladığınız takdirde. Öncelikle, mobil canlı yayın için münâsib (doğrulanmış kanal) olmanız gerekmekte. Yayın yapacağınız cihazın ise Android 6.0 Marshmallow sürümünü çalıştırıyor olması gerekmekte.