nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Yüce Allah cc Buyuruyor Ki
Yoldan Terketmek
Ey âdemoğlu!
Nice (ilim ve ibadetle kalpte parlayan) ışıklar vardır oysa, onu fena arzuların rüzgârı söndürmüştür Nice ibadet edenler vardır ama, kendini beğenme duygusu onları felâkete götürmüştür
Nice zenginler vardır oysa, zenginlik onları ifsat etmiştir
Nice fakirler vardır ki, yokluk onları bozmuştur
Nice sıhhatli kişiler vardır ama, afiyette almak onları yoldan çıkarmıştır
Nice âlimler vardır oysa, ilim onları saptırmıştır
Nice cahiller de vardır ama, cehaletleri onları helake sürüklemiştir
Eğer aranızda çokça rükû eden yaşlılar, takvaya sarılmış gençler, süt emen çocuklar ve otlayan hayvanlar olmasaydı (yaptığınız isyanlar yüzünden) üzerinizdeki göğü demir, yeri kuru bir çöl ve toprağı da safi kül yapardım Bu Nedenle gökten bir damla olsun yağmur yağdırmaz, yerden bir tek yeşillik çıkartmaz ve üzerinize azabı daimî kılardım
Kudsi Hadis İmamı Gazali Külliyatı
*
Yoldan Terketmek
Ey âdemoğlu!
Nice (ilim ve ibadetle kalpte parlayan) ışıklar vardır oysa, onu fena arzuların rüzgârı söndürmüştür Nice ibadet edenler vardır ama, kendini beğenme duygusu onları felâkete götürmüştür
Nice zenginler vardır oysa, zenginlik onları ifsat etmiştir
Nice fakirler vardır ki, yokluk onları bozmuştur
Nice sıhhatli kişiler vardır ama, afiyette almak onları yoldan çıkarmıştır
Nice âlimler vardır oysa, ilim onları saptırmıştır
Nice cahiller de vardır ama, cehaletleri onları helake sürüklemiştir
Eğer aranızda çokça rükû eden yaşlılar, takvaya sarılmış gençler, süt emen çocuklar ve otlayan hayvanlar olmasaydı (yaptığınız isyanlar yüzünden) üzerinizdeki göğü demir, yeri kuru bir çöl ve toprağı da safi kül yapardım Bu Nedenle gökten bir damla olsun yağmur yağdırmaz, yerden bir tek yeşillik çıkartmaz ve üzerinize azabı daimî kılardım
Kudsi Hadis İmamı Gazali Külliyatı
*