Yuce Allah cc Buyuruyor Ki
Yoldan Ayrılmak
Ey ademoğlu!
Nice (ilim ve ibadetle kalpte parlayan) ışıklar vardır ki, onu kotu arzuların ruzgarı sondurmuştur Nice ibadet edenler vardır ki, kendini beğenme duygusu onları felakete goturmuştur
Nice zenginler vardır ki, zenginlik onları ifsat etmiştir
Nice fakirler vardır ki, fakirlik onları bozmuştur
Nice sıhhatli kişiler vardır ki, afiyette olmak onları yoldan cıkarmıştır
Nice alimler vardır ki, ilim onları saptırmıştır
Nice cahiller de vardır ki, cehaletleri onları helake suruklemiştir
Eğer aranızda cokca rukU eden yaşlılar, takvaya sarılmış gencler, sut emen cocuklar ve otlayan hayvanlar olmasaydı (yaptığınız isyanlar yuzunden) uzerinizdeki goğu demir, yeri kuru bir col ve toprağı da safi kul yapardım Boylece gokten bir damla olsun yağmur yağdırmaz, yerden bir tek yeşillik cıkartmaz ve uzerinize azabı daimi kılardım
Kudsi Hadis İmamı Gazali Kulliyatı
imagesyuceallahccbuyuruyorki5aee2feceeaf0
Yoldan Ayrılmak
Ey ademoğlu!
Nice (ilim ve ibadetle kalpte parlayan) ışıklar vardır ki, onu kotu arzuların ruzgarı sondurmuştur Nice ibadet edenler vardır ki, kendini beğenme duygusu onları felakete goturmuştur
Nice zenginler vardır ki, zenginlik onları ifsat etmiştir
Nice fakirler vardır ki, fakirlik onları bozmuştur
Nice sıhhatli kişiler vardır ki, afiyette olmak onları yoldan cıkarmıştır
Nice alimler vardır ki, ilim onları saptırmıştır
Nice cahiller de vardır ki, cehaletleri onları helake suruklemiştir
Eğer aranızda cokca rukU eden yaşlılar, takvaya sarılmış gencler, sut emen cocuklar ve otlayan hayvanlar olmasaydı (yaptığınız isyanlar yuzunden) uzerinizdeki goğu demir, yeri kuru bir col ve toprağı da safi kul yapardım Boylece gokten bir damla olsun yağmur yağdırmaz, yerden bir tek yeşillik cıkartmaz ve uzerinize azabı daimi kılardım
Kudsi Hadis İmamı Gazali Kulliyatı
imagesyuceallahccbuyuruyorki5aee2feceeaf0