Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yudum Bebeğin Günlüğünden

Yudum Bebeğin Günlüğünden

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bu yılın ötekilerinden pekte faklı olmayacağı belliydi Daha ilkbahara gireli bir hafta bile olmadı, fakat ortalık çoktan kavrulmaya başladı Evde otururken bile sıcaktan terliyoruz, dahası bizim ev köyün en yüksek yamacında olmasına karşılık Bazen evimizin önüne çıktığımda rüzgâra rast geliyorum, belki serinletir beni diyorum, lakin rüzgarlar o kadar sıcak oluyorlar ancak, evin içersi bana daha serin geliyor Ben kış mevsiminde dünyaya gelmişim 9 yaşımı kutlayalı iki hafta oluyor 4 sınıfa gitmeme rağmen öğretmenlerim bana fazla zeki olduğumu ve gelecekte iyi bir yere geleceğimi söylüyorlar İyi bir yerden kasıtları güzel bir işim olacağı Biz sahiden beş sene önce köye yerleşmişiz O zamanları hatırlıyorum, ben daha dört yaşımdaydım İstanbul ’un bir ilçesinde oturuyorduk Ama ben oraya dair o kadar bir şey hatırlamıyorum Babam başlıca havaları mazeret eder beni o kadar dışarı çıkartmazdı, hasta olduğum zamanlar hariç Benim için hayat köyümden ibaret Köydeki en hoş evde bizimkisi Biz İstanbul ’da otururken babaannemler kalırlardı burada, daha sonra onlar öldüler ve bizde buraya taşındık Düne dek niçin İstanbul ’dan köye taşındığımıza us erdiremiyordum, lakin şimdi her şeyi daha iyi anlıyorum

Evimizde büyük bir televizyonumuz var Bende birazcık meraklı olduğumdan çoğunlukla hep belgeli ve haber kanallarına bakıyorum Annemler bana bu yüzden şaşırıyorlar lakin ben o nesil kanalları izlemesini çok seviyorum Zaten dünyamızın başına gelenleri de bu sayede öğrendim

Ben doğmadan önce dünya daha güzelmiş Her yer yemyeşil ağaçlarla kaplıymış, halk müziği piknik yapmaya giderlermiş oraya, yemekler yenir, oyunlar oynanırmış Ben hiç piknik yapmaya gittiğimizi hatırlamıyorum Bazen televizyonda görüyorum bunları Anneme sorduğum süre o da anlatıyor bana, önceden dünyanın daha hoş olduğunu O çocukken pikniğe giderlermiş Şimdi ise pikniği yalnızca evimizin bahçesinde, toprağın üzerinde yapıyoruz

Köy denildiği zaman önceden akla ne gelirdi acaba? Bana köy denildiği süre, kocaman taş kayaların olduğu, her tarafı siyah toprak olan, kışları metrelerce kar yağmasına karşılık yağmurun az kalsın hiç yağmadığı, yazın gün batana değin dışında çıkılmayan, rüzgarın her zaman sıcak estiği yer geliyor aklıma Derslik öğretmenimize soruyorum da bazen vaktiyle nasılmış buralar diye anlatıyor:
“ Bir Zamanlar yeniden ağaçlar vardı Ahali yaz mevsimlerinde denizlere giderler, piknikler yaparlardı Yaz mevsiminde ortalık sıcak olurdu lakin şimdiki gibi ırk dışarıya çıkmak için güneşin batışını beklemezlerdi Yazın bile yağmur yağdığı olurdu Kışın ise metrelerce kar yağmazdı Çocuklar dışarıya çıkar, kardan adam yaparlardı Kızaklarla kayılırdı
“Peki bizim köyümüz nasıldı ? diye sorduğumda ise, başını önüne eğip “ Annene ve ya babana sorarsan onlar söylerler diyor Lakin onlar bana hiçbir şey anlatmıyorlar Bende televizyondan gördüklerimle mantık kurmaya çalışıyorum

Bir Zamanlar yaz mevsimlerinde yangınlar çıkarmış Yangın denilen şey ağaçların yanması olayı Insanlar piknik yaptıktan sonradan yaktıkları ateşleri söndürmeden giderlermiş ve ateşte rüzgar estiği zaman ağaçlara sıçrar, ormandaki tüm ağaçları yakarmış Hatta cam şişe kırıklarından bile yangınlar çıkarmış Fakat her seferinde ırk bildikleri halde, bunlara uyarı etmeyip yangınların çıkmasına neden olurlarmış Bazen televizyonda eski zamanlara ait görüntüler yayınlıyorlar Ortalık yemyeşil, upuzun ağaçlarla buruşuk, bir sürü O uzun ağaçlara kavak, yaprakları iğne gibi olana ise çam deniliyormuş Şimdiki derslerde bunları o kadar göstermiyorlar, eskiden coğrafya dersinde bunları öğretirlermiş Sanırım derhal yetişkinler utandıkları için bunları göstermiyorlar Nasıl söyleyebilirler fakat ormanları yaktıklarını

Ben ara sıra o insanlara fazla kızıyorum Acilen köyümüzde biz bir ağaç görebilmek için metrelerce yol yürüyoruz Aleyhinde köyde bir orman var bizim, orman dediğim yerde saysan beş altı ağaç ne var ne değil Oraya bile sırası gelmişken biz öyle tedbirli oluyoruz ancak, yeşil olan arada sırada görülen yerler var oralara bile basmıyoruz Fakat eskiden halk öyle acımasızlarmış ki onlara aleyhinde

Geçen yaz evimize upuzun siyah bir yılan girdi Annemin çığlıklarını bütün köy duymuştur adeta Ben böylece bağırmasına böylece bir anlam getiremedim Okula giderken, özellikle de ilkbaharda yollarda bir sürü yılan olur, hatta bizim çocuklar ufak olanlarını okula götürürler Buna öğretmenler çok kızıyorlar orası bambaşka Yani yılan görmek köyde fazla basmakalıp bir şeydir Ama anlatılanlara tarafından önceden yılanlar yeraltında yaşarlarmış, pek yeryüzüne çıkmadıkları için ırk onları o kadar görmezlermiş Şu Anda ise dünya ısındığı için onlarda yeryüzüne çıkmışlar Ben gerçi annemin öyle bağırmasını anlamadım lakin neyse

*

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt