iltasyazilim
FD Üye
Yufka Çanakta Patlıcan Aşı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yufka
*3 yeşil biber
*2 kırmızı biber
*3 adet patlıcan
*1 domates
*1 kuru soğan
*300 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Nane
Kızartmak için;
*2 litre sıvı yağ
Kıtır ekmek için;
*45 dilim evdeki bayat ekmek
Sos için;
*1 kase sarımsaklı yoğurt
Yakmak için;
*Pulbiber
*Nane
Yufka Çanakta Patlıcan Aşı Tarifi Yapılışı İlk önce evdeki bayat ekmeklerimizi küp küp doğrayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepside 56 dk 180 derece fırında pişirelim Kıtır ekmeklerimiz soğusun Patlıcan, yeşil ve kırmızı biberlerimizi de küp küp doğrayın ve borcama alıp tuzunu, karabiberini de ilave edip güzelce karıştırın 180 derece fırında 3540 dk iyice pişirin Sebzeler pişerken başka bir tavaya soğan ve domatesi de küp küp doğrayın ve kıymayı, tuzunu, karabiberini ekleyip sıvıyağ da güzelce kavurun 1 kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın Üzerine de sıvıyağda pulbiber yakın Derin bir tencereye 2 litre ye yakın sıvı yağ koyun ve kızdırın Tabak şeklinde kestiğiniz yuvarlak yufkaları kızgın yağın içine atın ve ortasına kepçeyle bastırarak kızartın Şimdi sıra geldi yemegimizin sunumunu hazırlamaya ; Yufka kasenin içine önce kıtır ekmekleri sonra sırasıyla patlıcanlı sebzeyi, kıymayı ve üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim Onun üzerine de pulbiber yakıp, nane serpiştirelim
*
*1 paket yufka
*3 yeşil biber
*2 kırmızı biber
*3 adet patlıcan
*1 domates
*1 kuru soğan
*300 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Nane
Kızartmak için;
*2 litre sıvı yağ
Kıtır ekmek için;
*45 dilim evdeki bayat ekmek
Sos için;
*1 kase sarımsaklı yoğurt
Yakmak için;
*Pulbiber
*Nane
Yufka Çanakta Patlıcan Aşı Tarifi Yapılışı İlk önce evdeki bayat ekmeklerimizi küp küp doğrayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepside 56 dk 180 derece fırında pişirelim Kıtır ekmeklerimiz soğusun Patlıcan, yeşil ve kırmızı biberlerimizi de küp küp doğrayın ve borcama alıp tuzunu, karabiberini de ilave edip güzelce karıştırın 180 derece fırında 3540 dk iyice pişirin Sebzeler pişerken başka bir tavaya soğan ve domatesi de küp küp doğrayın ve kıymayı, tuzunu, karabiberini ekleyip sıvıyağ da güzelce kavurun 1 kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın Üzerine de sıvıyağda pulbiber yakın Derin bir tencereye 2 litre ye yakın sıvı yağ koyun ve kızdırın Tabak şeklinde kestiğiniz yuvarlak yufkaları kızgın yağın içine atın ve ortasına kepçeyle bastırarak kızartın Şimdi sıra geldi yemegimizin sunumunu hazırlamaya ; Yufka kasenin içine önce kıtır ekmekleri sonra sırasıyla patlıcanlı sebzeyi, kıymayı ve üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim Onun üzerine de pulbiber yakıp, nane serpiştirelim
*