iltasyazilim
FD Üye
Yufka Ekmek Arası Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 küçük boy soğan
*2 küçük boy patates
*1 orta boy biber
*1 su bardağı köy bulguru
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*Bir tutam nane ve tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Bir çorba kasığından fazla margarin veya tereyağ
*Bir adet tavuk bulyon
Yufka Ekmek Arası Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Patateslerimizi ve soğanı soyup küçük küçük doğruyoruz Biberid e yıkayıp doğruyoruz Bulguru yıkamadım lezzetinin kaçtığına inandığım için Yeni yapılan taze yufka ekmeklerini sulayıp sofra arasında bekletiyoruz Biraz sert kalması için fazla sulanmadı Geniş bir tencerede margarin iyice eriyinceye kadar pişiriyoruz Sonra sıvı yağ ekleyip soğanları eklenir Çok pembeleşmeden biberi ve patatesi ekliyoruz Biraz patates yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ardından bulguru, tavuk bulyonu ve salçaları ekliyoruz Bulgur yağı içine çekinceye kadar kavuruyoruz ardından önceden kaynattığımız kaynar suyu göz kararı ekliyoruz Biraz sulu olmasında fayda var Üstüne nane ve tuzu ekleyip 89 dakika kadar kaynatıyoruz sonra suladığımız yufka ekmeği geniş bir tabağa alta diziyoruz Üstüne pilavımızı ekliyoruz ve tekrar üstüne ekmek kapatıyoruz Yanında cacık ve turşuyla servis güzel gidiyor Afiyet olsun
*3 küçük boy soğan
*2 küçük boy patates
*1 orta boy biber
*1 su bardağı köy bulguru
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*Bir tutam nane ve tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Bir çorba kasığından fazla margarin veya tereyağ
*Bir adet tavuk bulyon
Yufka Ekmek Arası Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Patateslerimizi ve soğanı soyup küçük küçük doğruyoruz Biberid e yıkayıp doğruyoruz Bulguru yıkamadım lezzetinin kaçtığına inandığım için Yeni yapılan taze yufka ekmeklerini sulayıp sofra arasında bekletiyoruz Biraz sert kalması için fazla sulanmadı Geniş bir tencerede margarin iyice eriyinceye kadar pişiriyoruz Sonra sıvı yağ ekleyip soğanları eklenir Çok pembeleşmeden biberi ve patatesi ekliyoruz Biraz patates yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ardından bulguru, tavuk bulyonu ve salçaları ekliyoruz Bulgur yağı içine çekinceye kadar kavuruyoruz ardından önceden kaynattığımız kaynar suyu göz kararı ekliyoruz Biraz sulu olmasında fayda var Üstüne nane ve tuzu ekleyip 89 dakika kadar kaynatıyoruz sonra suladığımız yufka ekmeği geniş bir tabağa alta diziyoruz Üstüne pilavımızı ekliyoruz ve tekrar üstüne ekmek kapatıyoruz Yanında cacık ve turşuyla servis güzel gidiyor Afiyet olsun