iltasyazilim
FD Üye
Yufka İle Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet yufka
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı süt veya su (tercihe göre)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
İç harç için;
*Haşlanmış patates (tercihe göre lor peyniri ya da ıspanak)
Yufka İle Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Yapılışı çok kolay bir tarif
1
*Yumurta, yoğurt, süt (su da kullanabilirsiniz) ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın Ardından bir tutam tuz ekleyin
*Bir yufkayı tezgaha serin hazırladığınız bu harçtan bir miktar yufkaya sürün
*Harcın çok sulu ya da çok yoğun olmasının bir önemi yok
*Başka bir yufkayı, harcı sürdüğünüz yufkanın üstüne dikkatli bir şekilde serin
*Tekrar harçtan sürün
*Daha sonra hazırladığınız iç harcı (haşlanmış patates, lor peyniri, ıspanak) yufkanın üzerine bir miktar yayın
*Yufkayı rulo şeklinde katlayın Bıçak yardımıyla parçalara bölün Yağladığınız tepsinin üzerine dizin
*İkili şekilde yufkaları hazırlayın
*Kalan yumurta, yoğurt, süt, yağ harcını tepside pişmeyi bekleyen yufkaların üzerine sürün
*Yumuşacık ve çıtır çıtır börekleriniz için 180 derecede fırında pişirin
*İç harç ve yufka sayısı sizin tercihinize bağlı olarak yapılabilir Sizin de bu tarifle ilgili öneri ve yorumlarınızı bekliyorum Afiyet olsun
*8 adet yufka
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı süt veya su (tercihe göre)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
İç harç için;
*Haşlanmış patates (tercihe göre lor peyniri ya da ıspanak)
Yufka İle Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Yapılışı çok kolay bir tarif
1
*Yumurta, yoğurt, süt (su da kullanabilirsiniz) ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın Ardından bir tutam tuz ekleyin
*Bir yufkayı tezgaha serin hazırladığınız bu harçtan bir miktar yufkaya sürün
*Harcın çok sulu ya da çok yoğun olmasının bir önemi yok
*Başka bir yufkayı, harcı sürdüğünüz yufkanın üstüne dikkatli bir şekilde serin
*Tekrar harçtan sürün
*Daha sonra hazırladığınız iç harcı (haşlanmış patates, lor peyniri, ıspanak) yufkanın üzerine bir miktar yayın
*Yufkayı rulo şeklinde katlayın Bıçak yardımıyla parçalara bölün Yağladığınız tepsinin üzerine dizin
*İkili şekilde yufkaları hazırlayın
*Kalan yumurta, yoğurt, süt, yağ harcını tepside pişmeyi bekleyen yufkaların üzerine sürün
*Yumuşacık ve çıtır çıtır börekleriniz için 180 derecede fırında pişirin
*İç harç ve yufka sayısı sizin tercihinize bağlı olarak yapılabilir Sizin de bu tarifle ilgili öneri ve yorumlarınızı bekliyorum Afiyet olsun