iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Üzerine yumurtayı kırıyoruz Soğanı rendeliyoruz Maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz Tuz ve karabiber atıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz
İyice yoğuruyoruz ve iki parçaya bölüp yuvarlıyoruz Köfteleri bir karış boyunda rulo şekline getiriyoruz Yufkaları tezgaha seriyoruz Bir kenarını ortaya doğru katlıyoruz Kenarına yumurta sürüyoruz Köfteyi koyuyoruz ve kenarlarını katlıyoruz Rulo şeklinde sarıyoruz Diğer yufkaya da köftemizi sarıyoruz
1 saat kadar buzlukta dinlendiriyoruz Buzluktan çıkarıyoruz ve dilimliyoruz Çöp şişlere 3er tane köfte dilimi geçiriyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şişleri diziyoruz Üstüne çok az zeytinyağı gezdiriyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Garnitürü için, mantarları doğruyoruz Kabakları, biberleri ve sarımsakları doğruyoruz Tavaya az sıvıyağ koyuyoruz Sebzeleri tavaya alıyoruz ve soteliyoruz Tuz ve taze biberiye atıyoruz Sotelenmiş sebzeleri servis tabağına koyuyoruz Üstüne şişleri dizerek servis ediyoruz
500 gr kıyma
1 yumurta
1 tutam maydanoz
1 soğan
1 çorba k galeta unu
tuz
karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 pk mantar
1 kırmızı biber
3 yeşil biber
1 kabak
2 diş sarımsak
1 tutam biberiye
tuz
sıvıyağ
Kaynak : Oktay Usta
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Üzerine yumurtayı kırıyoruz Soğanı rendeliyoruz Maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz Tuz ve karabiber atıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz
İyice yoğuruyoruz ve iki parçaya bölüp yuvarlıyoruz Köfteleri bir karış boyunda rulo şekline getiriyoruz Yufkaları tezgaha seriyoruz Bir kenarını ortaya doğru katlıyoruz Kenarına yumurta sürüyoruz Köfteyi koyuyoruz ve kenarlarını katlıyoruz Rulo şeklinde sarıyoruz Diğer yufkaya da köftemizi sarıyoruz
1 saat kadar buzlukta dinlendiriyoruz Buzluktan çıkarıyoruz ve dilimliyoruz Çöp şişlere 3er tane köfte dilimi geçiriyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şişleri diziyoruz Üstüne çok az zeytinyağı gezdiriyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Garnitürü için, mantarları doğruyoruz Kabakları, biberleri ve sarımsakları doğruyoruz Tavaya az sıvıyağ koyuyoruz Sebzeleri tavaya alıyoruz ve soteliyoruz Tuz ve taze biberiye atıyoruz Sotelenmiş sebzeleri servis tabağına koyuyoruz Üstüne şişleri dizerek servis ediyoruz
500 gr kıyma
1 yumurta
1 tutam maydanoz
1 soğan
1 çorba k galeta unu
tuz
karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 pk mantar
1 kırmızı biber
3 yeşil biber
1 kabak
2 diş sarımsak
1 tutam biberiye
tuz
sıvıyağ
Kaynak : Oktay Usta