Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufkadan Çıtır Salata Kasesi

Yufkadan Çıtır Salata Kasesi
0
139

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yufkadan Çıtır Salata Kasesi Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet yufka
*Sıvıyağ
*Slikon,* metal kek kalıpları ya da ısıya dayanıklı cam kaseler

Yufkadan Çıtır Salata Kasesi Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Tek kişilik salata sunumlarınızın* tabakta* şık durmasını* istiyorsunuz o halde* bu salata kasesi tarifini mutlaka bir yere not edin zamanı gelince çok işinize yarayacak diyerek* hadi başlayalım…
Fırınınızı 180190 derecede ısıtmaya başlayın…( ısı fırınınıza göre sizin tarafınızdan belirlenmeli) Slikon kalıpları ters çevrilmiş olarak fırın tepsinize yerleştirin…
Şimdi ; yufkanın birini tezgaha yayın yufkanın her yerini sıvı yağ ile güzelce yağlayın…yufkayı ortadan 2 ye katlayıp yufkaya “D “şekli verin… D “şeklinde ki yufkanın her yerini* yine yağlayın…yağlanmış yufkadan 131415 cm çapında daireler kesip çıkartın ( ben bu işlem için* çaydanlık kapağı kullanıyorum çaydanlık alt su* haznesinin büyük üst kapağını kullanmanızı öneririmben bu sayede kolaycacık ,hemencecik hızlıca yufka dairelerimi hazırlıyorum* sizlere* de tavsiye ederim)keserek çıkarttığınız daireleri ters çevirerek yufkaların en alt bölümlerini de yağlayın…( kalan diğer yufkaya da aynı işlemleri uygulayın )onuda yağlayın ondan da daireler çıkartın…önü,arkası ortası yani her yeri yağlanmış yufkaları ters çevrilmiş slikon kalıpların* üstüne yerleştirip yufkaları fırında çok da yakmadan kızartın…( yufkaları çok çok da karartmayın yufkalar pişsin çıtırlaşsın yeterli) ayrıca yufkalar fırında çok çabuk pişiyor* dikkatli olun!!!
Kaseler pişti hazırkaseler bir süre o halde tezgahta soğusunlar sonra soğuyan yufka kaselerini slikon kalıplardan çıkartarak boş bir tepsiye alınsunum aşamasına kadar çıtır salata kaselerinizi üstü açık bir şekilde tepsi içinde muhafaza edinpişen yufkaların üstünü hiç bir şekilde kapatmayın ki yufka kaseleri yumuşamasınayrıca sunum aşamasında salataları kaselere yerleştirip hemen sunum yapınönceden salataları çıtır* kaselere* koyup uzun süre bekletirseniz kaseler içinde ki* salatadan dolayı yumuşayabilirkasenin içine salata sunum aşamasında yerleştirilmeli daha önce değil bunu sakın unutmayın!!!…
Ben kaseleri boş bir* şekilde bir sunum tabağına alıyorum ve masadaki salataların yanına koyup o şekilde bekletiyorum …arzu eden boş salata kasesine istediği salatadan istediği miktarda alıyor …inanın kaseler o kadar çıtır çıtır ki* salata yemek istemeyen* çocuklar bile* kaseleri boş boş yiyor ))))))
Afiyetler olsun…
Not : Bu kaseler ile patlıcan,havuç,kabak,,çökelek,patates Amerikan,İtalyan,Rus* salatalarından,fellah köftesi,kısır,muhammara,haydari,atom gibi mezelerden* çok güzel sunum oluyor
Kaseleri metal kaplar da kalıplarda ,ısıya dayanıklı cam kaselerde hazırlamak isterseniz o kalıpları mutlaka yağlamalısınız ki pişen yufkalar kalıplara yapışmasın… size en güzel kaselerin ters çevrilmiş slikon kalıplarla yapıldığını söyleyebilirimbu kalıpları yağlamaya hiç gerek* yok ayrıca kalıbı* ters çevirip yapınca pişen yufka kasesi kalıptan çok da kolay çıkıyor…bir de bu kalıplar sayesinde yufkalar tam kase şekli alıyor…
İsteyen yufkaları yağladığı yağa baharat ekleyip baharatlı kaselerde hazırlayabilir ( kimyon,kekik,kırmızı biber,köri,zerdeçal sarımsak rendesi hatta nane artık kişi hangisini ya da hangilerini istiyorsa ) ben baharatlı salata kasesi tercih etmiyorum…son tercih her zaman dediğim gibi size kalmış ))))
Kullanacağınız kalıba göre 2 yufkadan 2530 adet yufka kaseniz olur…
Yufkadan artan parçaları yumurta ,süt ,yoğurt ,peynir vs yardımı ile tava böreği yaparak değerlendirebilirsiniz…
Hoşça kalın
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt