iltasyazilim
FD Üye
Yufkadan Pratik Mantı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi;
*250 gr kıyma
*1 büyük soğan
*Karabiber, tuz
İç sosu;
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı su
*Tuz
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
*56 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı toz biber
Salça sosu için;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Nane
*Yarım çay bardağı su
Yufkadan Pratik Mantı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak soğanı küp küp doğrayıp bir kaba alalım
*Kıymayı, tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştıralım
*Yoğurdu, suyu ve tuzu bir kapta karıştıralım
*Yufkayı ikiye bölüp fırça yardımıyla yoğurtlu sostan sürelim
*Uç kısmına serçe parmağı kalınlığında iç harçtan koyup, rulo şeklinde saralım
*Bıçakla 2 cm kalınlığında kesip tepsiye yerleştirelim
*Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim
*Kalanlarıda bu şekilde yapıp 200 derecede pişirelim
*Bir tavada tereyağını eritip toz biberi biraz kavuralım
*Salça sosu için malzemeleri tavaya alıp kavuralım
*Biraz kavrulduktan sonra suyu ekleyelim
*Üzeri kızaran mantılarımızı çıkarıp servis tabağına alalım
*İlk önce üzerine biraz tereyağı döküp, sonra yoğurdumuzu döküp, tekrar tereyağını dökelim
*Son olarak salça sosumuzu da ekleyelim Mantımız hazır AFİYET OLSUN ?
*2 adet yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi;
*250 gr kıyma
*1 büyük soğan
*Karabiber, tuz
İç sosu;
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı su
*Tuz
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
*56 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı toz biber
Salça sosu için;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Nane
*Yarım çay bardağı su
Yufkadan Pratik Mantı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak soğanı küp küp doğrayıp bir kaba alalım
*Kıymayı, tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştıralım
*Yoğurdu, suyu ve tuzu bir kapta karıştıralım
*Yufkayı ikiye bölüp fırça yardımıyla yoğurtlu sostan sürelim
*Uç kısmına serçe parmağı kalınlığında iç harçtan koyup, rulo şeklinde saralım
*Bıçakla 2 cm kalınlığında kesip tepsiye yerleştirelim
*Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim
*Kalanlarıda bu şekilde yapıp 200 derecede pişirelim
*Bir tavada tereyağını eritip toz biberi biraz kavuralım
*Salça sosu için malzemeleri tavaya alıp kavuralım
*Biraz kavrulduktan sonra suyu ekleyelim
*Üzeri kızaran mantılarımızı çıkarıp servis tabağına alalım
*İlk önce üzerine biraz tereyağı döküp, sonra yoğurdumuzu döküp, tekrar tereyağını dökelim
*Son olarak salça sosumuzu da ekleyelim Mantımız hazır AFİYET OLSUN ?