nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Bayram Plavı da diyebiliriz bu plavımıza bayramda mutlaka denemelisiniz kavurmalarınızın yanına çok lezzetli olacaktırAileniz ve misafirlerinizin bayılacağı harika bir Plav tarifi vereceğim sizlere
Yufkalı Plav İçin Gerekli Olan Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç,Bir yufka,2 adet kuru soğan,50 gr tereyağ,Yeni Bahar Tuz,Karabiber
ALT :wwwlarcomupluploadsyufkaliplavtarifi50671yufkaliplavtarifi50671ALT
Yufkalı Plavımızın Tarifi
Bir minik soğan doğrayın ince ince yağda kavurun kuş üzümü ilave edin yenibahar ek edin dürüstçe kavurduktan sonra pirinci ekleyin plavın renginin beyaz olması için toz şeker ek edebilirsiniz daha parlak ve beyaz görünmesi için keza bir püf noktası daha vermek istiyorum limon da sıkarsanız çok leziz olacağından belli olabilirsinizPlavımıızn içerisine birazda karabiber ilave edebilirsiniz dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz suyunu ilave edin ve pişirin plavıPişirdikten sonradan soğutun soğutmadan kaselere dökemeyiz plavımızı
Bir yufkayı dörde bölün dairesel sırça kasenin içini uygun bir şekilde yağlayın dilerseniz içine bir kaç adet badem koyabilirsinizYufkanın bir parçasını kaseye serin dilerseniz daha büyük bir kasede kullanabilirsinizPlavımız soğuduktan daha sonra kasenin içerisine bir tutam yufkayı serin içerisine plavı koyun yufkayı sarın ve ters çevirin fırın tepsisineÜzerine yağ bile sürmeden fırına sürün ve pişirinTek şahsiyet lezzetli plavımız hazır Sağlık Durumu Olsun
*
Yufkalı Plav İçin Gerekli Olan Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç,Bir yufka,2 adet kuru soğan,50 gr tereyağ,Yeni Bahar Tuz,Karabiber
ALT :wwwlarcomupluploadsyufkaliplavtarifi50671yufkaliplavtarifi50671ALT
Yufkalı Plavımızın Tarifi
Bir minik soğan doğrayın ince ince yağda kavurun kuş üzümü ilave edin yenibahar ek edin dürüstçe kavurduktan sonra pirinci ekleyin plavın renginin beyaz olması için toz şeker ek edebilirsiniz daha parlak ve beyaz görünmesi için keza bir püf noktası daha vermek istiyorum limon da sıkarsanız çok leziz olacağından belli olabilirsinizPlavımıızn içerisine birazda karabiber ilave edebilirsiniz dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz suyunu ilave edin ve pişirin plavıPişirdikten sonradan soğutun soğutmadan kaselere dökemeyiz plavımızı
Bir yufkayı dörde bölün dairesel sırça kasenin içini uygun bir şekilde yağlayın dilerseniz içine bir kaç adet badem koyabilirsinizYufkanın bir parçasını kaseye serin dilerseniz daha büyük bir kasede kullanabilirsinizPlavımız soğuduktan daha sonra kasenin içerisine bir tutam yufkayı serin içerisine plavı koyun yufkayı sarın ve ters çevirin fırın tepsisineÜzerine yağ bile sürmeden fırına sürün ve pişirinTek şahsiyet lezzetli plavımız hazır Sağlık Durumu Olsun
*