iltasyazilim
FD Üye
Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi İçin Malzemeler Yufkası için:
*1 kahve fincanı süt
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve faincanı sıvı yağ
*1 yeme kaşığı sirke
*1 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
Hamuru açmak için;
*Nişasta
İçi için:
*250 gr tel kadayıf
*1 kase ceviz içi
Şerbeti için:
*800 gr şeker
*800 gr su
*1 yemek kaşığı limonun suyu
Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Yapılışı:
Önce şerbeti kaynatın Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 25 dk daha kaynatın Limonunu koyup altını kapatın Soğumaya bırakın Kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun Küçük bezelere ayır ve 10 dk dinlendir Yarıyarıya un ve nişastayı karıştır ve bununla hamuru aç Açtığın yufkaların ucuna kadayıfları koyun ve rulo şeklinde sarın Küçük lokma şeklinde kesin ve tepsiye dizin Fırının kek pişirme ayarında kızarana kadar pişirin Fırından çıkarınca soğuyan şerbeti üzerine dökün Şerbetini çekince süsleyebilirsiniz İnstagram sayfam Lezzetiharika yı takip edin
*1 kahve fincanı süt
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve faincanı sıvı yağ
*1 yeme kaşığı sirke
*1 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
Hamuru açmak için;
*Nişasta
İçi için:
*250 gr tel kadayıf
*1 kase ceviz içi
Şerbeti için:
*800 gr şeker
*800 gr su
*1 yemek kaşığı limonun suyu
Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Yapılışı:
Önce şerbeti kaynatın Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 25 dk daha kaynatın Limonunu koyup altını kapatın Soğumaya bırakın Kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun Küçük bezelere ayır ve 10 dk dinlendir Yarıyarıya un ve nişastayı karıştır ve bununla hamuru aç Açtığın yufkaların ucuna kadayıfları koyun ve rulo şeklinde sarın Küçük lokma şeklinde kesin ve tepsiye dizin Fırının kek pişirme ayarında kızarana kadar pişirin Fırından çıkarınca soğuyan şerbeti üzerine dökün Şerbetini çekince süsleyebilirsiniz İnstagram sayfam Lezzetiharika yı takip edin