iltasyazilim
FD Üye
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Resimli Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
4 adet yufka
300 gram kadayıf
2 su bardağı ince kıyılmış ceviz ya da fındık
125 gram tereyağı ya da margarin(terem kullanıyorum)
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
mercimek büyüklüğünde limon tuzu ve bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Başta şerbetimizi düzenlemek için şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kaynatalımsürenin sonunda limon suyu veya limon tuzunu ek edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalımTereyağımızı eritelimKadayıfımızı geniş bir tepsiye alıp elimize tel tel ayırıp 4 eşdeğer bölüme ayıralımYufkamızı açıp bir kaşık yağla yağlıyalımAyırdığımız kadayıfı her tarafına eşit yayılacak şekilde yayalımüstüne ceviz veya fındığın dörtte birini yayalımYufkamızı rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimleyelimYağlanmış tepsiye resimde görüldüğü gibi dizelimKalan yufkalarada benzer işlemi uygulayalımArtan yağı üzerlerine gezdirelimÖnceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelimAltı üstü kızarınca fırından alıp ılınmasını bekleyelimIlınınca üstüne soğumuş şerbeti gezdirelimŞerbeti artı çeken bir tatlı olduğu için fazla şerbetli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsinizTamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz
AFIYET OLSUN *
Resimli Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
4 adet yufka
300 gram kadayıf
2 su bardağı ince kıyılmış ceviz ya da fındık
125 gram tereyağı ya da margarin(terem kullanıyorum)
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
mercimek büyüklüğünde limon tuzu ve bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Başta şerbetimizi düzenlemek için şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kaynatalımsürenin sonunda limon suyu veya limon tuzunu ek edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalımTereyağımızı eritelimKadayıfımızı geniş bir tepsiye alıp elimize tel tel ayırıp 4 eşdeğer bölüme ayıralımYufkamızı açıp bir kaşık yağla yağlıyalımAyırdığımız kadayıfı her tarafına eşit yayılacak şekilde yayalımüstüne ceviz veya fındığın dörtte birini yayalımYufkamızı rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimleyelimYağlanmış tepsiye resimde görüldüğü gibi dizelimKalan yufkalarada benzer işlemi uygulayalımArtan yağı üzerlerine gezdirelimÖnceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelimAltı üstü kızarınca fırından alıp ılınmasını bekleyelimIlınınca üstüne soğumuş şerbeti gezdirelimŞerbeti artı çeken bir tatlı olduğu için fazla şerbetli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsinizTamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz
AFIYET OLSUN *