iltasyazilim
FD Üye
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
*Yarım kg kadayıf
*2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için :
*5 su bardağı toz şeker
*3 5 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Üzeri için :
*Kaymak ve Toz Antep fıstığı
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynat Limon suyunu aktar bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırak Kadayıfı tel tel ayır Bir yufkayı tezgaha ser Üzerine kadayıfın üçte birini yay ceviz içi serpiştir yufkayı rulo şeklinde sar Bıçakla iki parmak genişliğinde kes Kestiğin dilimleri yan çevir yağladığın fırın tepsisine yerleştir Öbür yufkaları da aynı şekilde hazırla Her dilimin üstüne fındık boyutunda tereyağı yerleştir Daha Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişir Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dök Bir saat dinlendirdikten sonra ters çevir Sunum tabağına al Kaymak ile toz Antep fıstığıyla servis edebilirsin Afiyet olsun
*3 yufka
*Yarım kg kadayıf
*2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için :
*5 su bardağı toz şeker
*3 5 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Üzeri için :
*Kaymak ve Toz Antep fıstığı
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynat Limon suyunu aktar bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırak Kadayıfı tel tel ayır Bir yufkayı tezgaha ser Üzerine kadayıfın üçte birini yay ceviz içi serpiştir yufkayı rulo şeklinde sar Bıçakla iki parmak genişliğinde kes Kestiğin dilimleri yan çevir yağladığın fırın tepsisine yerleştir Öbür yufkaları da aynı şekilde hazırla Her dilimin üstüne fındık boyutunda tereyağı yerleştir Daha Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişir Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dök Bir saat dinlendirdikten sonra ters çevir Sunum tabağına al Kaymak ile toz Antep fıstığıyla servis edebilirsin Afiyet olsun