Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*3 yufka
*Yarım kg kadayıf
*2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*3 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için :


*5 su bardağı toz şeker
*3 5 su bardağı su
*Yarım limonun suyu

Üzeri için :


*Kaymak ve Toz Antep fıstığı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynat Limon suyunu aktar bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırak Kadayıfı tel tel ayır Bir yufkayı tezgaha ser Üzerine kadayıfın üçte birini yay ceviz içi serpiştir yufkayı rulo şeklinde sar Bıçakla iki parmak genişliğinde kes Kestiğin dilimleri yan çevir yağladığın fırın tepsisine yerleştir Öbür yufkaları da aynı şekilde hazırla Her dilimin üstüne fındık boyutunda tereyağı yerleştir Daha Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişir Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dök Bir saat dinlendirdikten sonra ters çevir Sunum tabağına al Kaymak ile toz Antep fıstığıyla servis edebilirsin Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt