Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yufkalı Kadayıf

Yufkalı Kadayıf
0
57

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Yufkalı Kadayıf yufkaya sarılmış kadayıf tatlısı yufkaya sarılı kadayıf tatlısı (810 Karakter) Malzemesi: ¢ 1 tane taze yufka ¢ 200 gr taze tel kadayıf ¢ 250 gr margarin ¢ 200 gr dövülmüş ceviz ¢ 4 su bardağı toz şeker ¢ 4 su bardağı su ¢ 1 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Yufkayı masaya yayınlama, bir el basımı genişliğinde 5 parçaya enine muhakkak Taze tel kadayıfı iyice didin ve dövülmüş cevizle karıştırın Göz kararı beş parçaya ayırın Kestiğiniz yufkaların içine rulo sarılacak biçimde sımsıkı yerleştirin ve üçe katlayarak rulo yapın Elinizde bir yufka eninde uzun bir rulo olacaktır Bu ruloyu 78 cm uzunluğunda parçalara emin Fırın tepsisine yerleştirin Elinizdeki yufkaların hepsini benzer şekilde cevizli tel kadayıfı koyarak sarın, belli ve tepsiye yerleştirin Margarini bir tavada ayrıntılarıyla kaynatın Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın Fokur fokur kaynayan yağı hazırladığınız tatlıların üzerine kaşık kaşık dökün ve fırına koyun Yufkalar nar gibi kızarıncaya dek pişirin Tatlıları fırına koyduğunuzda şurubu da kaynamaya koyun (4 bardak su, 4 bardak şekerle) Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte tatlılarınız fırından çıkıncaya değin şurubu kaynatın Tatlılara sıcak sıcak dökün Sağlık olsun  
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt