iltasyazilim
FD Üye
Yufkalı Perde Pilavı (En Pratiğinden ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Çeyrek çay bardağı süt
Pilavı için
*1 su bardağı pirinç
*1 avuç dolmalık fıstık
*1 avuç soyulmuş badem
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Biraz sıvı yağ
*2 su bardağı tavuk suyu
*3 adet haşlanmış baget ( tavuk göğsü yada but dilediğinizi kullanabilirsiniz)
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Kalıbı yağlamak için
*Biraz tereyağ
*Kalıba dizmek için biraz badem
Yufkalı Perde Pilavı (En Pratiğinden ) Tarifi Yapılışı Perde pilavı severlere en pratiğinden çok güzel bir tarif pilavı o kadar güzel oluyor ki sade bile yapıp yiyebilirsiniz Ama yufkayla birleşince inanılmaz güzel oluyor ?
Önce tavuğu haşlayalım ve suyunu piştikten sonra dibinde 2 su bardağı su kalacak şekilde ayarlayın Tavuklar haşlandıktan sonra didiklenir
Şimdi bademleri soyalım Bütün bademleri küçük bir tencere yada tavaya koyalım Üzerine su koyup kaynamaya bırakalım Kaynamaya başlayınca 34 dk kaynatalım ve suyunu süzüp soyalım Bademin tombik yerinden tutup sıkınca sivri yerinden hemen çıkıyor Bu şekilde çok pratik Ben çiğ badem bulamayınca normal marketten aldığım bademi bu şekilde yapıyorum
Şimdi pilavı yapalım Tencereye sıvı yağ koyalım ve bademleri biraz kavuralım Sonra tereyağ ve dolmalık fıstığı ekleyelim Fıstık kavrulduktan sonra yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip kavuralım Bir kaç damla limon sıkalımPirinçlerimiz tane tane olsun Sonra tavuk suyunu ilave edelim Suyunuz az gelirse normal suyla ölçüyü tamamlayabilirsiniz Ocağın en küçük gözünde en kısık ayarda pişirelim
Pilav 10 – 15 dk dinlendikten sonra didiklenmiş tavuk ve karabiberi ekleyip karıştıralım
Şimdi yufkaları ayarlayalım
1 tane yufkayı alalım Üzerini ıslatıp yarım ay şeklinde kapatalım Sonra üçe keselim 2 yufkayı da bu şekilde yapalım Toplamda 6 parça olacak resimlerden de daha iyi anlayabilirsiniz
Sonra yağladığımız kalıpların dibine bademleri dizelim Yufkayı kalıba kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirelim İçine pilavı hepsine yetecek şekilde koyalım ve sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatalım Kalan süt ve sıvı yağ karışımından üzerine sürüp bir kenara koyalım Sonra akşam yemeğine yarım saat kala fırını 250 derece 10 dk ısıtıp 200 dereceye düşürelim Sonra perde pilavını fırının en alt rafına koyup üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Eğer yufkanın alt kısmı pişmemişse tepsiye ters çevirip kızarana kadar pişirelim Fırından alalım Sıcak sıcak servis yapalım Denediğinizde hiç pişman olmayacaksınız Şimdiden kolay gelsin Afiyet olsun ?
Benim akşam yemeği menümde perde pilavımın yanına*çorba olarak ezogelin çorbası ( farklı yapılışıyla)
Sebze yemeği olarak taze barbunya yemeği
Salata olarak dört mevsim salatası vardı
Barbunyam derin dondurucudan dı
Salatamda da domates ve salatalık koymamıştım Bu tariflerime sayfamdan ulaşabilirsiniz Afiyet olsun
*2 adet yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Çeyrek çay bardağı süt
Pilavı için
*1 su bardağı pirinç
*1 avuç dolmalık fıstık
*1 avuç soyulmuş badem
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Biraz sıvı yağ
*2 su bardağı tavuk suyu
*3 adet haşlanmış baget ( tavuk göğsü yada but dilediğinizi kullanabilirsiniz)
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Kalıbı yağlamak için
*Biraz tereyağ
*Kalıba dizmek için biraz badem
Yufkalı Perde Pilavı (En Pratiğinden ) Tarifi Yapılışı Perde pilavı severlere en pratiğinden çok güzel bir tarif pilavı o kadar güzel oluyor ki sade bile yapıp yiyebilirsiniz Ama yufkayla birleşince inanılmaz güzel oluyor ?
Önce tavuğu haşlayalım ve suyunu piştikten sonra dibinde 2 su bardağı su kalacak şekilde ayarlayın Tavuklar haşlandıktan sonra didiklenir
Şimdi bademleri soyalım Bütün bademleri küçük bir tencere yada tavaya koyalım Üzerine su koyup kaynamaya bırakalım Kaynamaya başlayınca 34 dk kaynatalım ve suyunu süzüp soyalım Bademin tombik yerinden tutup sıkınca sivri yerinden hemen çıkıyor Bu şekilde çok pratik Ben çiğ badem bulamayınca normal marketten aldığım bademi bu şekilde yapıyorum
Şimdi pilavı yapalım Tencereye sıvı yağ koyalım ve bademleri biraz kavuralım Sonra tereyağ ve dolmalık fıstığı ekleyelim Fıstık kavrulduktan sonra yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip kavuralım Bir kaç damla limon sıkalımPirinçlerimiz tane tane olsun Sonra tavuk suyunu ilave edelim Suyunuz az gelirse normal suyla ölçüyü tamamlayabilirsiniz Ocağın en küçük gözünde en kısık ayarda pişirelim
Pilav 10 – 15 dk dinlendikten sonra didiklenmiş tavuk ve karabiberi ekleyip karıştıralım
Şimdi yufkaları ayarlayalım
1 tane yufkayı alalım Üzerini ıslatıp yarım ay şeklinde kapatalım Sonra üçe keselim 2 yufkayı da bu şekilde yapalım Toplamda 6 parça olacak resimlerden de daha iyi anlayabilirsiniz
Sonra yağladığımız kalıpların dibine bademleri dizelim Yufkayı kalıba kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirelim İçine pilavı hepsine yetecek şekilde koyalım ve sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatalım Kalan süt ve sıvı yağ karışımından üzerine sürüp bir kenara koyalım Sonra akşam yemeğine yarım saat kala fırını 250 derece 10 dk ısıtıp 200 dereceye düşürelim Sonra perde pilavını fırının en alt rafına koyup üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Eğer yufkanın alt kısmı pişmemişse tepsiye ters çevirip kızarana kadar pişirelim Fırından alalım Sıcak sıcak servis yapalım Denediğinizde hiç pişman olmayacaksınız Şimdiden kolay gelsin Afiyet olsun ?
Benim akşam yemeği menümde perde pilavımın yanına*çorba olarak ezogelin çorbası ( farklı yapılışıyla)
Sebze yemeği olarak taze barbunya yemeği
Salata olarak dört mevsim salatası vardı
Barbunyam derin dondurucudan dı
Salatamda da domates ve salatalık koymamıştım Bu tariflerime sayfamdan ulaşabilirsiniz Afiyet olsun