Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufkalı Sarımsaklı Bulgur Pilavı

Yufkalı Sarımsaklı Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yufkalı Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2, 5 su bardağı pilavlık bulgur
*1 haşlanmış bütün tavuk
*2 adet yufka
*2 büyük diş sarımsak
*4 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber, tuz

Yufkalı Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Bu Sivas’ın GÖLOVA ilçesine ait yöresel pilavdır Orjinal ismi önceden asıl tavşan etiyle yaptıkları için TAVŞAN İÇİ diye bilinen bu pilav daha sonraları tavuk etiyle yapılmaya başlanmış ama adı hâlâ değişmedi, ben Tavşan içi yerine böyle bir isim koydum
Tavuğumuzu haşlıyoruz ve etlerini didikliyoruz
Yufkaları rulo yapıp iki parmak genişliğinde kesiyoruz ve fırın tepsisine yayıyoruz, ruloları dağıtıyoruz ki fırında hepsi kurusun, 250 derece de 10 15 dakika fırında kurumasını sağlıyoruz Ama her fırın ısısı aynı olmayabiliyor, o yüzden resimde gördüğünüz gibi hafif sararırken kontrol edip fırından alın
Pilav tenceremize 2 yemek kaşığı tereyağını eritip yıkadığımız bulgurumuzu içine koyup bir iki çevirip kavuruyoruz, karabiberini ve tuzunu atıp, üç su bardağı tavuk suyunu ve üç bardak normal sıcak suyunu koyup pilavımızı sulu bir şekilde pişiriyoruz, suyunu tam çekmeden bir bardaklık kadar suyu kalmışken altını kapatıyoruz Pilavımızın yarısını bir kaba alıyoruz, kuruyan yufkalarımızın yarısını pilavımızın üzerine yayıyoruz, onun üzerine tavuk etlerimizin yarısını koyuyoruz, pilavın kalanını da koyuyoruz Tekrar yufka ve tavuk eti bu şekilde döşüyoruz
Ayrı bir kapta kalan iki yemek kaşığı tereyağımızı eritiyoruz ve içine sarımsaklarımızı soyup rendeliyoruz Hafif yağımızı yakıp döşediğimiz pilavımızın üzerine gezdiriyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Sulu olan pilavımız buharıyla yufkalarımızı yumuşatacak Yarım saat sonra pilavımızı karıştırıyoruz ve servise hazır hale geliyor
Yufkaları hiç kurutmadan koyarsak hamur oluyor, bu şekilde yapınca hamur olmasını önlüyoruz ve pilavımız sarımsaklı ve yufkalı değişik bir lezzete bürünüyor
Salata ve ayran ile harika oluyor Kusura bakmayın resimler telefonum yüzünden pek net olmuyor
AFİYET OLSUN
 
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt