iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
125 gram eritilmiş tereyağı 5 adet yufka 1 tatlı kaşığı toz tarçın Kreması için:
3,5 su bardağı süt 6 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı vanilya özütü (ya da vanilya şekeri) Üzeri için:
2 yemek kaşığı tarçın ve pudra şekeri karışımı
NASIL YAPILIR?
Fırını 180 derecede ısıtın Eritilmiş tereyağının bir bölümüyle fırın tepsisini yağlayın Yufkaları ayırın Her bir yufkayı tezgahın üzerine yayın Üzerine erimiş tereyağı sürün (Her bir yufka için 12 kaşık eritilmiş tereyağı kullanıp tereyağını eşit olarak paylaştırmamız gerekiyor) Yufkayı alttaki kenardan başlayarak toparlayın ve yelpaze görünümü almasını sağlayın Hazırladığınız ilk parçayı kendi çevresinde yuvarlayarak bir daire oluşturun Bu daireyi tepsinin ortasına yerleştirin Aynı şekilde hazırladığınız diğer parçayı ilk parçanın etrafına dolayın Bu şekilde tüm yağlanmış yufka parçalarını merkezden çevreye doğru yerleştirerek tepsiyi doldurun Yufkaların üzerine bir süzgeç yardımıyla toz tarçını serpin ve tepsiyi önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarana ve sertleşene kadar 3035 dakika civarında pişirin Yufkalar pişerken sütü bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Kaynatmadan ocağı kapatın Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın Toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın Sıcak sütten kepçeyle azar azar alarak yumurtaların üzerine ekleyin Diğer elinizle çırpmaya devam edin Toz şeker karışımın içinde eriyene kadar birkaç dakika karıştırın Fırından aldığınız sıcak yufka tepsisinin üzerine sütlü karışımı kepçe yardımıyla dökün 180 derece fırında yaklaşık yarım saat daha pişirin Piştikten sonra fırından aldığınız süt turtasının üzerine pudra şekeri ve tarçın serpin Dilimleyerek sıcakken servis yapın
125 gram eritilmiş tereyağı 5 adet yufka 1 tatlı kaşığı toz tarçın Kreması için:
3,5 su bardağı süt 6 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı vanilya özütü (ya da vanilya şekeri) Üzeri için:
2 yemek kaşığı tarçın ve pudra şekeri karışımı
NASIL YAPILIR?
Fırını 180 derecede ısıtın Eritilmiş tereyağının bir bölümüyle fırın tepsisini yağlayın Yufkaları ayırın Her bir yufkayı tezgahın üzerine yayın Üzerine erimiş tereyağı sürün (Her bir yufka için 12 kaşık eritilmiş tereyağı kullanıp tereyağını eşit olarak paylaştırmamız gerekiyor) Yufkayı alttaki kenardan başlayarak toparlayın ve yelpaze görünümü almasını sağlayın Hazırladığınız ilk parçayı kendi çevresinde yuvarlayarak bir daire oluşturun Bu daireyi tepsinin ortasına yerleştirin Aynı şekilde hazırladığınız diğer parçayı ilk parçanın etrafına dolayın Bu şekilde tüm yağlanmış yufka parçalarını merkezden çevreye doğru yerleştirerek tepsiyi doldurun Yufkaların üzerine bir süzgeç yardımıyla toz tarçını serpin ve tepsiyi önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarana ve sertleşene kadar 3035 dakika civarında pişirin Yufkalar pişerken sütü bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Kaynatmadan ocağı kapatın Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın Toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın Sıcak sütten kepçeyle azar azar alarak yumurtaların üzerine ekleyin Diğer elinizle çırpmaya devam edin Toz şeker karışımın içinde eriyene kadar birkaç dakika karıştırın Fırından aldığınız sıcak yufka tepsisinin üzerine sütlü karışımı kepçe yardımıyla dökün 180 derece fırında yaklaşık yarım saat daha pişirin Piştikten sonra fırından aldığınız süt turtasının üzerine pudra şekeri ve tarçın serpin Dilimleyerek sıcakken servis yapın