iltasyazilim
FD Üye
Yufkalı Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
Tavuk sote için;
*1 paket tavuk fileto
*1 adet soğan
*4 adet yeşil biber
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 kutu garnitür
Beşamel sos için;
*2 tatlı kaşığı sanayağ
*3 tatlı kaşığı un
*1 52 su bardağı süt (isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz )
*1 çay kaşığı tuz (çok dolu olmasın)
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Yufkalı Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı İlk olarak tavamıza tavuk etimizi soteleyelim Suyunu salıp çektikten sonra soğanı ve doğradığımız biberleri ekleyelim Kapağını kapatıp kavrulmasını bekleyelim Sonrasında üzerine salçalarımızı ve baharatlarımızı ekleyelim Bir iki kere karıştırdıktan sonra üzerini geçmeyecek kadar az miktarda şu ekleyelim Kapağını kapatalım Ara ara kontrol edelim Tavuklar pişmediyse biraz daha su ekleyelim Altını kapattıktan sonra garnitürümüzü *içine boşaltıp karıştıralım
Yufkamızı uzun dikdörtgen şeklinde keselim Hazırladığımız harcı tam ortasına koyalım Kenarlardan katlayalım ve ters çevirip tepsiye dizelim
Son olarak beşamel sosumuzu hazırlayalım Tavaya sanayağımızı koyalım Üzerine unumuzu ekleyelim biraz kavrulduktan sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim Kıvamı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz Son olarak tuzumuzu ekleyelim
Hazırladığımız beşamel sosunu yufkalarımızın üzerine sürelim Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirimizi koyalım Birazda kırmızı toz biber serpelim 20 dakika kontrollü bir şekilde fırında pişirelim Şimdiden afiyet olsun*
*2 adet yufka
Tavuk sote için;
*1 paket tavuk fileto
*1 adet soğan
*4 adet yeşil biber
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 kutu garnitür
Beşamel sos için;
*2 tatlı kaşığı sanayağ
*3 tatlı kaşığı un
*1 52 su bardağı süt (isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz )
*1 çay kaşığı tuz (çok dolu olmasın)
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Yufkalı Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı İlk olarak tavamıza tavuk etimizi soteleyelim Suyunu salıp çektikten sonra soğanı ve doğradığımız biberleri ekleyelim Kapağını kapatıp kavrulmasını bekleyelim Sonrasında üzerine salçalarımızı ve baharatlarımızı ekleyelim Bir iki kere karıştırdıktan sonra üzerini geçmeyecek kadar az miktarda şu ekleyelim Kapağını kapatalım Ara ara kontrol edelim Tavuklar pişmediyse biraz daha su ekleyelim Altını kapattıktan sonra garnitürümüzü *içine boşaltıp karıştıralım
Yufkamızı uzun dikdörtgen şeklinde keselim Hazırladığımız harcı tam ortasına koyalım Kenarlardan katlayalım ve ters çevirip tepsiye dizelim
Son olarak beşamel sosumuzu hazırlayalım Tavaya sanayağımızı koyalım Üzerine unumuzu ekleyelim biraz kavrulduktan sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim Kıvamı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz Son olarak tuzumuzu ekleyelim
Hazırladığımız beşamel sosunu yufkalarımızın üzerine sürelim Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirimizi koyalım Birazda kırmızı toz biber serpelim 20 dakika kontrollü bir şekilde fırında pişirelim Şimdiden afiyet olsun*