Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yuksek Lisans icin gerekli şartlar nelerdir?

0
129

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Yuksek Lisans icin gereken şartlar

Yuksek Lisans icin gerekli şartları aşağıdaki soruları inceleyerek oğrenebilirsinizimagesyukseklisansicingereklisartlarnelerdir5afb466901babpng

1 Yuksek Lisans icin gerekli şartlar nelerdir?

ALES ≥ 55 puan ve

KUYADİM (Kırıkkale Universitesi Yabancı Dil Oğretim Merkezi) sınav notu ≥ 50 puan ya da

KPDS, UDS, TOEFL sınav notu ≥ 50 puan

2 Yuksek Lisansa kabul edilebilmek icin puanım en az kac olmalıdır?

ALES puanının %50si + Lisans mezuniyet notunun%20si + Mulakat sonucunun %30u ≥ 55 puan ve

Mulakat sonucu ≥ 50 puan

3 Mulakat sınavında alınan puan toplam puanı nasıl etkiler?

Yuksek Lisansa girerken mulakat sınavından en az 50 puan almak şarttır 50 puanın altında not alan oğrenci başarısız sayılır

4Yuksek Lisans sınavını kazanamadım Ozel Oğrenci olabilir miyim?

Yuksek Lisans sınavını kazanamayan oğrenciler, Enstitu tarafından ilan edilen sure icinde Anabilim dallarına muracaat ederek Anabilim Dalı Akademik Kurulunun onerisi ve Enstitu Yonetim Kurulunun onayı ile derslere ozel oğrenci olarak kabul edilebilirler

5 Ozel oğrenci olmak icin sınava girmek gerekli midir?

Ozel oğrencilerin kabulunde giriş sınavı yapılmaz ve asgari bir not aranmaz

6 Ozel oğrenci olunca oğrencilik haklarından yararlanabilir miyim?

Ozel oğrenci olarak ders alanlar oğrencilik haklarından yararlanamaz (Oğrenci kimliği, Kutuphaneden kitap almak gibi) Ancak asıl oğrenciler gibi Universiteye karşı yukumluluklerini yerine getirmek ve izledikleri derslerin koşullarına uymak zorundadırlar

7 Ozel oğrenci iken aldığım dersler asıl oğrenci olunca sayılır mı?

Ozel oğrenci iken alınan derslerden başarılan dersler alındıktan sonra (dort yarıyılı gecirmemek kaydıyla), devam etmekte olduğu programda alınması gereken asgari kredi toplamının yarısını gecmemek koşulu ile danışmanı ile Anabilim Dalı Başkanının onerisi ve Enstitu Yonetim Kurulunun onayı ile gecerli sayılabilir

8Doktoraya başvuruda gerekli şartlar nelerdir?

ALES ≥ 55 puan ve

KUYADİM (Kırıkkale Universitesi Yabancı Dil Oğretim Merkezi) sınav notu ≥ 50 puan ya da

KPDS, UDS, TOEFL ≥ 50 puan

9 Doktoraya kabul edilebilmek icin puanım en az kac olmalıdır?

ALES puanının %60ı+Ylisans not ortalamasının%10u+Mulakat sonucunun %30u ≥ 60 puan

ve

Mulakat sonucu ≥ 50 puan

10 Mulakat sınavında alınan puan toplam puanı nasıl etkiler?

Doktoraya girerken mulakat sınavından en az 50 puan almak şarttır 50 puan altında not alan oğrenci başarısız sayılır

11 KPDS, UDS, TOEFL ve KUYADİM puanları kac yıl sure ile gecerlidir?

KPDS, UDS ve TOEFLdan alınan puanlar suresiz gecerlidir

KUYADİM tarafından yapılan sınav 2 yıl gecerlidir

12 Lisansustu programı sınavına başvuru sırasında hangi belgeler gereklidir?

Adaylar lisansustu programı sınavına başvuru sırasında; (belirtilen başvuru suresi icerisinde)

Yuksek Lisansa başvuranlar Lisans diploması, ALES (SAY) sonuc belgesi, yabancı dil belgesi ve Enstitu tarafından istenen diğer belgeleri getirirler

Doktoraya başvuranlar Yuksek Lisans diploması, ALES sonuc belgesi, yabancı dil belgesi, not cizelgesi ve Enstitu tarafından istenen diğer belgeleri getirirler

13 Lisansustu eğitimde ALESten nasıl muaf olunur?

Uluslararası gecerliliği olan Graduate Record Examination (GRE) sınavının sozel (verbal) ve sayısal (quantitative) bolumlerinden toplam en az 950 puan ve analitik yazım (analytical writing) bolumunden en az 35 puan alan adaylar ile Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavından en az 550 puan alan adaylar ALESten muaf olabilirler Soz konusu puanların ALES karşılığı Kırıkkale Universitesi Enstitulerinin ortak onerisi ve Universite Senatosunun kararı ile belirlenir

14 Lisansustu programlara başvuru sırasında yabancı dil sınavından nasıl muaf olunur?

Lisans veveya Yuksek Lisans oğrenimini tamamını yabancı dille oğretim yapan bir kurumdan almış olanlar,

Son iki yıl icerisinde KUYADİM (Kırıkkale Universitesi Yabancı Dil Oğretim Merkezi) tarafından yapılan sınavda en az 50 puan alanlar,

KPDS, UDS ve benzeri uluslararası gecerliliği olan bir yabancı dil sınavından alınan ve Universitelerarası Kurul kararları cercevesinde Enstitu Yonetim Kurulu ile eşdeğer sayılan puanları alanlar,

yabancı dil sınavından muaf sayılırlar

15 Lisansustu programı ders doneminde iken bazı nedenlerden dolayı kaydımı bir yarıyıl yenilemedim Bu durum beni nasıl etkiler?

Senato tarafından haklı ve gecerli nedeni olmadan kaydını bir yarıyıl yenilemeyen oğrenciler o yarıyıl sorumlu oldukları derslerden başarısız sayılırlar Bu durumda gecen sure azami eğitim surelerinin hesaplanmasında dikkate alınır

16 Lisansustu programı tez doneminde iken bazı nedenlerden dolayı kaydımı bir yarıyıl yenilemedim Bu durum beni nasıl etkiler?

Senato tarafından haklı ve gecerli nedeni olmadan kaydını tez doneminde bir yarıyıl yenilemeyen oğrenciler danışmantez izleme komitesi tarafından o yarıyıl değerlendirme dışı bırakılarak başarısız sayılırlar Bu durumda gecen sure azami eğitim surelerinin hesaplanmasında dikkate alınır

17 Lisansustu programı kayıtlı iken bazı nedenlerden dolayı kaydımı iki yarıyıl yenilemedim Bu durumda ne olur?

İki yarıyıl kayıt yenilemeyen oğrencilerin kaydı silinir

18 Lisansustu programlara devam şartı var mıdır?

Oğrencilerin sınava girebilmeleri icin teorik derslerin %70ine, uygulamaların %80ine devam etmeleri gerekir

19 Yuksek Lisans ve Doktorada bir dersten aldığım not nasıl hasaplanır?

Yuksek Lisans ve Doktorada bir dersten alınan not hesaplanırken ara sınavın %40ı ve donem sonu sınavının %60ı toplanır

20 Yuksek Lisans ve Doktorada ders gecme notu nedir?

Lisansustu programlarda gecme notu 100 uzerinden; Yuksek Lisansta en az 70 ve Doktorada en az 75 puandır