Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yüksek Performanslı Takımlar Oluşturmak

Yüksek Performanslı Takımlar Oluşturmak
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Yüksek Performanslı Takımlar Oluşturmak Takım kavramını, Birbirini tamamlayan yetenek ve becerilere sahip kişilerden oluşan ve kendilerini topluca sorumlu hissederek karşılıklı bir amacı gerçekleştirmeye çalışan şahısların oluşturduğu yapılarolarak betimlemek muhtemel Ekipler ayrı şahsiyet ve iş yeteneklerine sahip kişileri biraraya getirir Bir futbol takımında her oyuncunun forvet olması ne kadar yanlışsa ekip üyelerinin becerilerinin de aynı yönde olması başarısızlığın teminatı olarak gösteriliyor Ekibin başarılı olması için zorunlu olan en önemli şart bunu şirket kültürüne entegre etmek Bu stil çalışmaya açık olmayan yapılarda ekip çalışması bir temenniden öteye geçmiyor Şirketin işleyişi, insan kaynakları politikaları, yönetilme tarzı ekibin başarısında kilit rol oynuyor KADROYU EKIP YAPAN NİTELİKLER Bir şirkette ekip anlayışı ve felsefesinin gelişebilmesi için ekip üyelerinin açıklanmış yetenek ve becerilere sahip olması gerekir Bu becerilerin en önemlileri şöyle sıralanıyor: 1 Sorumluluk üstlenme Takım üyesinin bir şeyleri yapma ya da yapmama konusunda ya da bir şeyleri aynı şekilde sürdürme konusunda taahhütte bulunmasıdır Taahhütte katılmak tutum değiştirmeyi, yeni davranışlar kazanmayı bir işi üstlenmeyi, performans göstermeyi gerektirir Kişinin ekstra bir çaba içine girmesini sağlar Bireyin girişkenliğini, uygar cesaretini ve kararlılığını arttırır 2 Rakamlarla tavır Ekip üyelerinin görevleriyle, müşterilerle, grubun performansıyla ilgili görüntü ve düşüncelerini dile getirirken rakamlarla konuşmasını sağlayacak araştırmacı bir kişilik yapısına sahip olmasını sağlar Görüşler ölçüme, bilgi ve veriye dayalı olmalıdır Kanıya, sanmaya, inanca ve önceki tecrübelere dayalı fikirler yerine maddi veriler ortaya konmalıdır 3 Iletişim yeteneği Takım üyeleri, grubun daha etkin bir üyesi olarak kesintisiz data veren, veri araştıran, birlikte değerlendirme yapan, karar verme sürecinde görüşlerini dile getiren bir birey olmalıdır 4 Güven Takım üyelerinin geliştirmeleri gereken bir diğer kabiliyet birbirlerine güvenmeyi öğrenmektir Bunun için ekipteki üyeleri iyi anlamak, birbirlerine yardım etmek, birbirlerinin işini kolaylaştırmak, gayriresmi bir ortam içinde duyguları paylaşmak gerekir Güven geliştirme açık olmayı, sadakati, istikrarlılığı, dürüstlüğü ve becerikliliği içerir Güven geliştirmede etik değerler dek fiziki ve zihinsel yetenekler de önemlidir ve bu ikisi birbirini bütünler YÖNETİCİNİN ROLÜ Bir ekibin başarılı olmasında kilit rol yöneticiye düşüyor Ama araştırma ve gözlemlerin vardığı karşılıklı sonuç, yöneticilerin kendilerini ekibin bir parçası olarak görmedikleri yönünde Etkin bir oyuncu edinmek yerine izlemeyi tercih eden yöneticiler, takım üyelerinin motivasyonu üstünde negatif etki yapıyor Benim bir sürü işim var, takıldıkları şeyi bana sorsunlar, ayrıntılarla beni boğmasınlarduygusu içinde olan bir yönetici, iyi bir ekip çalışmasının önündeki en büyük engel olarak gösteriliyor Idare danışmanlarına tarafından güçlü bir lider kendini rezerve eden, kenara çeken, kendini başka ve üstün gören bir birey olamaz Güçlü lider, takım üyelerindeki farklılıkları bir antrenör ya da orkestra şefi gibi yüz yüze veri alışverişi ile idare eden ve muavin olan bir birey rolünü üstlenmelidir Öğreten, çabalayan, yardım veren, atölyeye inen, omuz verenkişidir İşin birazını ya da bir kısmını üstlenmesi ise kritik tartma taşıyor Kusura bakma benim işim değilyaklaşımı ekiple liderin arasını açıyor Takım yöneticisi bununla beraber çalışmaları, anlaşmazlıkları, karşıt görüşleri yöneten, dengeleyen bir konumda olmalı Ekip üyeleri işlem içinde olgunlaşmaya başladıkça ayrı görüşlere sahip olmayı olumsuzluk değil, bir zenginlik olarak algılıyor İYİ BİR TAKIM ÜYESİ Davranışlarının tümünü görevin yerine getirilmesi amacına kadar düzenleyen ekip üyeleri, girişken ve meslek bitirici, bilgiyi araştıran, bulan ve çıkaran, egzersiz arkadaşlarına cesaret veren ve onları teşvik eden, üyeler arasındaki farklılıkları uyumlaştırma ve onları uzlaştırmayı deneyen, davranış standartlarını ve kurallarını belirleyen karakteristik özellikler taşır İşbirliği yapma, üyeleri dinleme ve onlara tartma verme, katılımı özendirme etme, üyelerin kendilerini ifade etmelerini sağlama ise diğer özellikler aralarında sayılabilir Burada kayda değer olan takım yöneticisinin kimin hangi rolü üstlendiğini ve bunu bütün olarak yerine getirip getirmediğini görmesi Diğer yanlamasına bir takım takım üyeleri de ''koruyucu'' olarak tanımlanan tutum özellikleri taşır Asıl hedefi takım içindeki ilişkileri ilerletmek olan bu kişiler, görevden fazla ilişkilere ve grup moraline tartma verme eğilimi taşır Ekibin başarıya ulaşmasında manâlı olmasına rağmen akıcılık halini aldığında bu bağlılığın performans üstünde negatif etki yarattığı biliniyor FENA BİR TAKIM ÜYESİNİN TİPİK DAVRANIŞLARI * Saldırganlık, * İşbirliği yapmaktan sakınmak, * Toplantılara mazeretsiz ve habersiz katılmamak, * Grubu, şahısların itiraf etme yeri olarak kullanmaya kastetmek, * Aldırışsız konular hakkında çok pozitif konuşmak, * Dikkat sürüklemek ya da tanınmak için rekabet etmek, * Diğer üyeleri hareket ve tavırlarıyla hor görmek, * Alegorik sözlerle üyelerin kişiliğine saldırmak, * Hürmet ölçüsünü aşan sözcükleri uygulamak Kaynak : Sabahtan  

858,518Konular
981,118Mesajlar
30,965Kullanıcılar
ErenmeySon üye
Üst Alt