Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yüksek Teknoloji Enstitüsü İzmir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, özellikle teknoloji alanlarında ileri düzeyde araştırma, eğitim, öğretim, imal, yayınlama ve danışmanlık yapmak üzere 1992 yılında kurulan iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisi Kuruluş amacı gereği ağırlıklı olarak lisansüstü eğitim öğretim yapan enstitü 1994 yılında lisansüstü eğitime 1998 yılında lisans programlarına da öğrenci almaya başlamıştır Lisansüstü ve lisans tüm programlarda eğitim dili İngilizce olan enstitüde İngilizce Hazırlık Okulu, İngilizce düzeyi yetersiz olan öğrencilere bir yıl süreyle İngilizce eğitim vermektedir Üniversitede fakülteler sıcacık ayrıntılı çok sayıda bölüm yerine eksik sayıda anahtar bölümlerden oluşuyor Lisans eğitim programlarında bölümler arası yandal, çiftdal ders programları ile bir öğrencinin birdenbire fazla lisans programından ders alma imkanı bulunmaktadır

Tarihçe

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İzmir'in üçüncü yüksek öğretim kurumu olarak 1992 yılında kurulmuştur Esas etkinlik alanı bilim ve teknolojide ileri düzeyde araştırma, eğitim, öğretim, imal, yayın ve danışmanlık yapmaktır Enstitüde, 20022003 öğretim yılı itibariyle 95 öğretim üyesi ve 405 öğretim elemanı görev yapmakta, toplam 913 lisans ve 506 yüksek lisansdoktora öğrencisi eğitim görmektedir Bu öğrencilerin 282'si İngilizce Hazırlık Okulu'na devam etmektedir ABD'de ve Avrupa ülkelerinde Teknoloji Enstitüsükavramı, araştırmayoğun, teknik ağırlıklı yüksek öğrenim kurumlarını temsil eder ABD'de teknik dallarda en önde gelen yüksek öğrenim kurumları olan MIT, Georgia Tech, CalTech de birer Teknoloji Enstitüsüdür Dünyadaki öteki örnekleri gibi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de disiplinlerarası yaklaşıma özel önem verilmektedirİYTE, yeniliğe açık ve tamamı ülkemiz ve dünyadaki ileri eğitim ve araştırma kurumlarında tecrübe kazanmış eğitimöğretim kadrosu, Enstitü adına ABD'de doktora öğrenimini tamamlayarak dönmekte olan 100'ü aşkın öğretim üyesi ile daha da güçlenecektir İYTE, yeni resmileşmiş olmasına karşın çok sayıda süreli yayınlama ve güncel kitaplar içeren bir kütüphaneye sahiptir Bilgisayar sistemi ve İnternet ile diğer üniversiteler ve dış ülkeler ile resmileşmiş bir iletişim ağı mevcuttur Tüm eğitim alanlarında bilgisayar destekli bir eğitimöğretim programı uygulanmaktadırİYTE, kurulduğu günden 1999'a kadar İzmir şehir merkezinde hizmet vermiştir 1999'da hazırlık okulu dışındaki bütün birimler, UrlaGülbahçe'deki kampusa taşınmıştır ve faaliyetini burada sürdürmektedir

Yurt ve Barınma

YURTKUR göre tek ve çift şahsiyet odalardan oluşan 500 şahsiyet modern yurt inşaatı devam etmekte olup önümüzdeki yıl içinde hizmete alınması hedeflenmektedir Keza kampus çevresinde minik özel yurtlar ve barınma olanakları bulunmaktadır

Kütüphane

İYTE Üniversitesi Kütüphane Koleksiyonu, Enstitünün eğitim branşları olan Mühendislik, Fen ve Mimarlık konularındaki yayınların önem taşıdığı materyallerden oluşmaktadır Şu an Urla kampusta iki ayrı mekanda hizmetlerini yürüten Enstitü Kütüphanesi, Merkez Kütüphane binasının inşaatının tamamlanmasıyla birlikte tek çatı altında toplanacaktır Mimarlık Fakültesi bölümlerine karşın olan koleksiyon Mimarlık Fakültesi binası içinde bulunan kütüphanede, Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi bölümlerine karşın olan koleksiyon ise Daire Başkanlıkları binası içinde yer alan Merkez kütüphanede okuyucu hizmetine sunulmuştur Kütüphane çalışma saatleri hafta içi 830 1730 arasındadır

Teknoloji

İYTE teknolojiyi, hizmetlerin etkinliğinin artırılmasında manâlı bir vasıta olarak görmektedir Tüm öğrencilerin yararlanmasına açık ve kesintisiz güncellenen bilgisayar taşıyan ve kesintisiz güncelenen laboratuarları öğrencilerin hizmetindedir Ders sunumlarımızda datashow, tepegöz, bilgisayar simulasyonları gibi görsel malzemeden en fazla şekilde yararlanılmaya çalışılmaktadır Kütüphanede görsel bilgi kaynaklarına karşın bir multimedia laboratuvarının oluşturulması çalışmalarına devam edilmektedir

Beslenme

2000 kişilik çağdaş kafeteryası milletlerarası bir yemek hizmetleri firması kadar işletilmekte olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde öğrenciler hem kampüs çevresindeki restoran ve kafeteryalardan da yaralanma olanağına sahiptirler Kampüsün içindeki kantinler de küçük çaplı besin gereksinimleri için kullanılmaktadır

Sıhhat

Enstitüde sağlık hizmetleri Mediko Sosyal kadar karşılanmaktadır 1999 yılında enstitünün Urla'ya taşınmasının arkasından Alsancak'ta kalan öğrenci ve personele de hizmet etmek için sağlık durumu hizmetleri ikiye bölünmüştür Halen sıhhat hizmetleri Urla'da 3 doktor, 2 dişçi, 2 hemşire ve 1 laborantla; Alsancak'ta ise 1 hekim ile yürütülmektedir Sağlık Durumu Merkezi 1 ivedi diş polikliniği, 1 diş hastalıkları polikliniği, 1 genel poliklinik, 1 bayan hastalıkları ve doğum polikliniği ve modern cihazlarla donatılmış bir adet laboratuvarla bütün öğrencilere ve personele hizmet sunmaktadır

Kampus Hayatı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün Urla'daki kampüsünde her fakültede birer basketbol sahası ile masa tenisi masaları bulunmaktadır Kampüste kapalı spor salonu inşaatı devam etmekte hem su sporları ile ilgili deniz kıyısında bir aktivite merkezi oluşturulması planlanmaktadır

Ulaşım

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün Alsancak'taki yerleşkesi şehir merkezinde bulunduğundan ulaşım çok kolay bir şekilde sağlanabilmektedir Urla kampüsüne ise Üçkuyular'dan ahenkli dolmuş seferleri bulunmakta, Alsancak, Konak, Hatay, Buca, Üçyol, Bornova, Çiğli ve Karşıyaka'dan ise özel bir firma aidat karşılığı servis hizmeti sunmaktadır

Burslar

Kredi ve Yurtlar Kurumunca sağlanan burs ve kredilere ilave olarak, Türk Eğitim Vakfı ve diğer değişik vakıf, resmi ve özel kuruluşlarca öğrencilere burs sağlanmaktadır

Kulüpler
Arkeoloji Topluluğu

Atletizm Topluluğu
Balıkçılık Topluluğu
Basketbol Topluluğu
Bilgisayar Topluluğu
Bilimkurgu Topluluğu
Briç Topluluğu
Dans Topluluğu
Doğa dağcılık Topluluğu
Halk Müziği Dansları Topluluğu
Felsefe Topluluğu
Fizik Topluluğu
Fotoğrafçılık Topluluğu
Folklor Topluluğu
Futbol Topluluğu
Seyahat Topluluğu
Gıda Topluluğu
Teşebbüs Topluluğu
İYTE Tanıtım Topluluğu
Herzamanki Gitar Topluluğu
Kriminoloji Topluluğu
Latin Dansları Topluluğu
Masa Tenisi Topluluğu
Matematik Topluluğu
MotosikletBisiklet Topluluğu
ProjeIdare Topluluğu
Psikoloji Topluluğu
RadyoYayınlama Topluluğu
FotoğrafDesenGrafik Topluluğu
Satranç Topluluğu
SeramikHeykel Topluluğu
SinemaTV Topluluğu
StepAerobik Topluluğu
Su Aktiviteleri Topluluğu
ŞiirEdebiyat Topluluğu
Tiyatro+FRP Topluluğu
Uluslararası Arkadaşlık Topluluğu
Voleybol Topluluğu

Fakülteler ve Bölümler

Fen Fakültesi
Fizik (Ingilizce) (SAY)
Kimya (Ingilizce) (SAY)
Moleküler Biyoloji ve Kalıtımsal (Ingilizce) (SAY)

Mimarlik Fakültesi
Mimarlik (Ingilizce) (SAY)
Şehir Halkı ve Bölge Planlama (Ingilizce) (SAY)

Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Kimya Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Alet Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Ingilizce) (SAY) *

858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt