iltasyazilim
FD Üye
Yüksük Çorbası (Mersin) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
*1 yumurta
İç malzemesi;
*200 gr kıyma
*1 tane küçük kuru soğan
*12 dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz, kimyon, karabiber, yenibahar, acı severseniz pul biber
Çorbanın sosu için :
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Zeytinyağı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar ,nane
Yüksük Çorbası (Mersin) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
İsmi her ne kadar yüksük çorbası olsa da biz yemek niyetine yiyoruz Yanında da döğme ya da keşkek pilavı ikisi birbirini çok güzel tamamlıyor Yöresel bir yemek Düğün çorbası da denir Düğünlerde bu çorba ve döğme pilavı yapılır bizim oralarda
Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım Bütün malzemeleri karıştırıyoruz hatta elimizle biraz yoğuruyoruz
Hamuru biraz sert olacak şekilde yoğuruyoruz 3 bezeye ayırıyoruz Bol un serpip açıyoruz Yufka inceliğinde açıp kare kare kesiyoruz Mantı şekli verip unladığımiz tabak ya da tepsiye koyuyoruz Yoksa yapışır birbirine
Daha sonra tencereye zeytinyağı ,biber salçası, biraz nane kavurup, kimyon ,yeni bahar ekleyip kaynamış su döküyoruz
Kaynamaya başladıktan sonra hamurları ve nohutları atıp hamurlar üste çıkıp su özleşene kadar kaynatıyoruz
Servise hazır afiyet olsun
Not: çorbamızın sosunu hazırlarken yarım su bardağı su ve bi tatlı kaşığı unu karıştırıp dökersek eğer çorbamız daha özlü olacaktır Zaten hamurlar çabuk piştiği için su özleşene kadar beklersek bu defa da hamurlar parçalanmaya başlar ve güzel olmaz
*3 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
*1 yumurta
İç malzemesi;
*200 gr kıyma
*1 tane küçük kuru soğan
*12 dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz, kimyon, karabiber, yenibahar, acı severseniz pul biber
Çorbanın sosu için :
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Zeytinyağı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar ,nane
Yüksük Çorbası (Mersin) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
İsmi her ne kadar yüksük çorbası olsa da biz yemek niyetine yiyoruz Yanında da döğme ya da keşkek pilavı ikisi birbirini çok güzel tamamlıyor Yöresel bir yemek Düğün çorbası da denir Düğünlerde bu çorba ve döğme pilavı yapılır bizim oralarda
Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım Bütün malzemeleri karıştırıyoruz hatta elimizle biraz yoğuruyoruz
Hamuru biraz sert olacak şekilde yoğuruyoruz 3 bezeye ayırıyoruz Bol un serpip açıyoruz Yufka inceliğinde açıp kare kare kesiyoruz Mantı şekli verip unladığımiz tabak ya da tepsiye koyuyoruz Yoksa yapışır birbirine
Daha sonra tencereye zeytinyağı ,biber salçası, biraz nane kavurup, kimyon ,yeni bahar ekleyip kaynamış su döküyoruz
Kaynamaya başladıktan sonra hamurları ve nohutları atıp hamurlar üste çıkıp su özleşene kadar kaynatıyoruz
Servise hazır afiyet olsun
Not: çorbamızın sosunu hazırlarken yarım su bardağı su ve bi tatlı kaşığı unu karıştırıp dökersek eğer çorbamız daha özlü olacaktır Zaten hamurlar çabuk piştiği için su özleşene kadar beklersek bu defa da hamurlar parçalanmaya başlar ve güzel olmaz