iltasyazilim
FD Üye
Yulaf Lapası (Emalı+Tarçınlı) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
*1 çay bardağı süt
*1 elma
*Tarçın
*1 tatlı kaşığı pekmez, bal veya reçel
*Ceviz
Yulaf Lapası (Emalı+Tarçınlı) Tarifi Yapılışı Yulaf ezmesi bir cezvenin içine konur,üzerine süt ilave edilip kısık ateşte ocağa konur Üzerine göz kararı tarçın serpilir, süt kaynamadan yulafın vitaminleri sıcaktan kaybolmadan ocaktan alınır Bir yemek tabağına boşaltılarak soğumaya alınır
Üzerine 1 elma rendelenir İsteğe göre ceviz parçaları atılır Biraz karıştırılır Karışım Derince bir kaseye alınarak süslenir ( ben tarçın Hindistan cevizi ve kuruyemişlerle süsledim )
Üzerine tadlandırması için pekmez, bal veya reçelin sulu kısmından eklenir İster dolapta bekledikten sonra, ister ılık vaziyette servis edilir
*3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
*1 çay bardağı süt
*1 elma
*Tarçın
*1 tatlı kaşığı pekmez, bal veya reçel
*Ceviz
Yulaf Lapası (Emalı+Tarçınlı) Tarifi Yapılışı Yulaf ezmesi bir cezvenin içine konur,üzerine süt ilave edilip kısık ateşte ocağa konur Üzerine göz kararı tarçın serpilir, süt kaynamadan yulafın vitaminleri sıcaktan kaybolmadan ocaktan alınır Bir yemek tabağına boşaltılarak soğumaya alınır
Üzerine 1 elma rendelenir İsteğe göre ceviz parçaları atılır Biraz karıştırılır Karışım Derince bir kaseye alınarak süslenir ( ben tarçın Hindistan cevizi ve kuruyemişlerle süsledim )
Üzerine tadlandırması için pekmez, bal veya reçelin sulu kısmından eklenir İster dolapta bekledikten sonra, ister ılık vaziyette servis edilir