Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yulaf Samanı Çayı Nasıl Demlenir? Yulaf Samanı Faydaları

Yulaf Samanı Çayı Nasıl Demlenir? Yulaf Samanı Faydaları
0
82

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cover-image
Yulaf samanı, yulaf bitkisinin tohumu hasat edildikten sonra kalan modüllerinden oluşmaktadır. Bilhassa un ve ekmek üretiminde kullanılan yulaf çabucak hemen her ülkede faydalanılan bitkiler ortasındadır.

Yulaf samanı çayı, içeriğindeki bileşenler ve vitaminler sayesinde sıhhat açısından içilmesi tavsiye edilmektedir. Yulaf samanı çayı, A, E, B vitaminlerini ve mineral olarak da magnezyum, demir, kalsiyum, manganez, fosfor üzere içerikleri bünyesinde barındırır. Tadı düzgün olmamasına karşın yararlı içerikleri sebebiyle tüketilmesi sıhhat açısından faydalı olacaktır.

Yulaf samanı çayı koah
hastalığından kansere kadar birçok hastalıklarda tesirli bir dayanak tedavi sağlamaktadır.
Yulaf Samanı Çayı Yararları
Yulaf samanı çayının yararları saymakla bitmez ancak en değerli olanları şunlardır:

[*]İdrar söktürücü özelliktedir, [*]Gerilim azaltıcı tesiri vardır, [*]İştah arttırır, [*]Kemik, cilt ve saçlar için hayli yararlıdır, [*]Kanser önleyicidir, [*]Kolesterol ve kan şekeri dengeleyicidir, [*]Güç sağlar, [*]Adet periyotları için yarar sağlar, [*]Enfeksiyon tedavisine yardımcı olur, [*]Cilt sorunlarına âlâ gelir. Yulaf Samanı Çayı Nasıl Kullanılır?
Yulaf samanı çayı nasıl demlenir? Yulaf çayı nasıl yapılır? Sorularına cevap olarak bu çayın imali:
  • Bir bardak kaynamış suyun içine 1-2 çay kaşığı kadar yulaf samanı eklenir ve ağzı kapatılarak 15 dk kadar demlenmesi beklenir. Bu demleme çayı günde en fazla 3 kere tüketilebilir.
  • 1 litre cam şişeye 1 su bardağı yulaf samanı eklenir ve üzerinde 1 litre kaynamış su dökülür. Bir saat bekletilerek demlenmesi sağlanır. Süzülerek servis edilir ve tüketilir.
  • 2 çorba kaşığı melisa otu, 1 yemek kaşığı yulaf samanı, 2 yemek kaşığı kurutulmuş kuşburnu, yarım çay kaşığı portakal kabuğu ve lavanta karıştırılır. Ve bu karışım sıcak su ile her bardak için 1 çay kaşığı alınarak demlenir. 20 dk demlenen çay bal eği ile tüketilir.


Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır? Yararları Ziyanları Nelerdir?





 
858,505Konular
982,978Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt