iltasyazilim
FD Üye
Yulaflı Çıtırlar Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı çekilmiş yulaf ( 200 ml bardak )
*2 su bardağı un ( 200 ml bardak )
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı ( 200 ml bardak )
*1 küçük çay bardağı krema
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
Yulaflı Çıtırlar Tarifi Yapılışı Yulafı rondodan ince geçiriyoruz
Karıştırma kabına yulafı, unu, kabartma tozunu, tuzu kremayı, erittiğimiz yağı alıp karıştırıyoruz
Hazırladığımız hamuru tırtıklı uç taktığımız sıkma torbasına alıyoruz
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye istediğimiz şekilde sıkıyoruz
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altın rengi sarısı olana kadar pişiriyoruz
Yoğurt, ezilmiş sarımsak, minik doğradığımız dereotu ve tuzu karıştırıp servis tabağına yayıyoruz
Üzerine pişirip soğuttuğumuz yulaflı çıtırları yerleştiriyoruz
AFİYET OLSUN
*1 su bardağı çekilmiş yulaf ( 200 ml bardak )
*2 su bardağı un ( 200 ml bardak )
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı ( 200 ml bardak )
*1 küçük çay bardağı krema
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
Yulaflı Çıtırlar Tarifi Yapılışı Yulafı rondodan ince geçiriyoruz
Karıştırma kabına yulafı, unu, kabartma tozunu, tuzu kremayı, erittiğimiz yağı alıp karıştırıyoruz
Hazırladığımız hamuru tırtıklı uç taktığımız sıkma torbasına alıyoruz
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye istediğimiz şekilde sıkıyoruz
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altın rengi sarısı olana kadar pişiriyoruz
Yoğurt, ezilmiş sarımsak, minik doğradığımız dereotu ve tuzu karıştırıp servis tabağına yayıyoruz
Üzerine pişirip soğuttuğumuz yulaflı çıtırları yerleştiriyoruz
AFİYET OLSUN