iltasyazilim
FD Üye
Yumoş Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 paket yaş maya (42 gr)
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 7 su bardağı un ( kontrollü olarak un ekleyip yumuşak bir hamur elde ediniz )
İçi İçin;
*Beyaz peynir (veya istediğiniz bir peynir)
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
Yumoş Poğaça Tarifi Yapılışı Yoğurma kabımıza ılık su, ılık süt, şeker ve yaş mayayı alıp karıştıralım (su ve süt sıcaklığı karışınca el yakmayacak derecede ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için) Mayamızı erimesini sağlayalım Sonrasında sıvı yağ, yumurta, tuz eklenerek karıştırılır Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yumuşak bir hamur elde etmektir Yoğurulan hamur 2030 dakika kadar dinlenmeye bırakılır Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir konulur D şekli verilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir daha sonra 1015 dakika kadar daha bekletilir 185 derece fırında pişmeye bırakılır Pişme süresi fırına göre değişebilir 2025 dakika kadar bir sürede pişecektir Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız yemeye hazır İster kahvaltılarda yiyin veya çocuklarınızın beslenmesine koyabilirsiniz ) Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 paket yaş maya (42 gr)
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 7 su bardağı un ( kontrollü olarak un ekleyip yumuşak bir hamur elde ediniz )
İçi İçin;
*Beyaz peynir (veya istediğiniz bir peynir)
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
Yumoş Poğaça Tarifi Yapılışı Yoğurma kabımıza ılık su, ılık süt, şeker ve yaş mayayı alıp karıştıralım (su ve süt sıcaklığı karışınca el yakmayacak derecede ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için) Mayamızı erimesini sağlayalım Sonrasında sıvı yağ, yumurta, tuz eklenerek karıştırılır Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yumuşak bir hamur elde etmektir Yoğurulan hamur 2030 dakika kadar dinlenmeye bırakılır Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir konulur D şekli verilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir daha sonra 1015 dakika kadar daha bekletilir 185 derece fırında pişmeye bırakılır Pişme süresi fırına göre değişebilir 2025 dakika kadar bir sürede pişecektir Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız yemeye hazır İster kahvaltılarda yiyin veya çocuklarınızın beslenmesine koyabilirsiniz ) Afiyet olsun