iltasyazilim
FD Üye
Yumoş poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı süt
*Yarım şişe maden suyu
*3 yemek kaşığı yoğurt
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Yarım çay bardağı su
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 çay kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar un
İç Harcı için;
*Zeytin
*Lor
*Nane
*Tuz
Yumoş poğaça Tarifi Yapılışı
Sütü ve suyu biraz ısıtın İçine şekeri ve mayanızı karıştırın 10 dk mayanızı kabarması için bekleyin Tereyağını eritin ılıyınca mayalı karışıma un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin Yumurtanın sarısını ayırın onu üzerine süreceğiz Beyazını da ekleyin hamurumuza
Artık yavaş yavaş unumuzu ekleyebiliriz Yumuşak bir hamur olması gerekiyor Sanki elimize yapışacakmış gibi (ama yapışmayacak tabi ) sonra 1 saat mayalanması için bekletelim Bizde iç malzemesini hazırlayalım, zeytinlerin çekirdeklerini çıkartalım ve zeytinlerimizi havanda ezelim Ayrı bir kapta lor ve nane katalım biraz da tuz atabilirsiniz hamurun tuzu az gelebilir ama zeytinli yaptığınızda hamurun tuzu çok iyi Ben biraz da içi boş yapıyorum oğlum yemiyor içinde bir şey olunca
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine ister Lorlu harçtan isterseniz zeytinli harçtan koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürün(ben Yumurtanın içine biraz da yağ koyarak çoğaltıyorum, siz isterseniz 2 yumurta sarısı hazırlayabilirsiniz) biraz da çörek otu susam serpin 180 derece fanlı fırında yaklaşık 30 dakikada pişirdim siz fırınınızın pişirme kapasitesine göre zamanı kendiniz ayarlayabilirsiniz
Veeeee mis gibi yumuşacık anne poğaçası hazır Şimdiden afiyet olsun*
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı süt
*Yarım şişe maden suyu
*3 yemek kaşığı yoğurt
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Yarım çay bardağı su
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 çay kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar un
İç Harcı için;
*Zeytin
*Lor
*Nane
*Tuz
Yumoş poğaça Tarifi Yapılışı
Sütü ve suyu biraz ısıtın İçine şekeri ve mayanızı karıştırın 10 dk mayanızı kabarması için bekleyin Tereyağını eritin ılıyınca mayalı karışıma un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin Yumurtanın sarısını ayırın onu üzerine süreceğiz Beyazını da ekleyin hamurumuza
Artık yavaş yavaş unumuzu ekleyebiliriz Yumuşak bir hamur olması gerekiyor Sanki elimize yapışacakmış gibi (ama yapışmayacak tabi ) sonra 1 saat mayalanması için bekletelim Bizde iç malzemesini hazırlayalım, zeytinlerin çekirdeklerini çıkartalım ve zeytinlerimizi havanda ezelim Ayrı bir kapta lor ve nane katalım biraz da tuz atabilirsiniz hamurun tuzu az gelebilir ama zeytinli yaptığınızda hamurun tuzu çok iyi Ben biraz da içi boş yapıyorum oğlum yemiyor içinde bir şey olunca
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine ister Lorlu harçtan isterseniz zeytinli harçtan koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürün(ben Yumurtanın içine biraz da yağ koyarak çoğaltıyorum, siz isterseniz 2 yumurta sarısı hazırlayabilirsiniz) biraz da çörek otu susam serpin 180 derece fanlı fırında yaklaşık 30 dakikada pişirdim siz fırınınızın pişirme kapasitesine göre zamanı kendiniz ayarlayabilirsiniz
Veeeee mis gibi yumuşacık anne poğaçası hazır Şimdiden afiyet olsun*