iltasyazilim
FD Üye
Yumurta Benyesi (4 Kişilik)
Malzemeler:
4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
12 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz
HAZIRLANIŞI :
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin Üzerlerine tuz ve karabiber serpin
Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın
1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın
Malzemeler:
4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
12 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz
HAZIRLANIŞI :
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin Üzerlerine tuz ve karabiber serpin
Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın
1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın