iltasyazilim
FD Üye
Yumurta Kroketi (4 Kişilik)
Malzemeler:
8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
23 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber
HAZIRLANIŞI :
Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin Azar azar sütü ilave edip karıştırın İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın
Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice çırpın Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin
Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın
Malzemeler:
8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
23 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber
HAZIRLANIŞI :
Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin Azar azar sütü ilave edip karıştırın İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın
Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice çırpın Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin
Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın