adanali
FD Üye
- Katılım
- Eki 20, 2019
- Mesajlar
- 2,792
- Etkileşim
- 0
- Puan
- 36
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 69
Yumurta pişirmek, diyip geçmeyin... Belki de en kolay tariflerden olan yumurta haşlamanın bile püf noktaları olduğunu unutmayın. İstediğiniz kıvamda yumurta haşlamak için dikkat etmeniz gerekenler ve haşlanmış yumurta hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Tam kıvamında, leziz haşlanmış yumurta için dikkat edilmesi gerekenlere göz atalım...
Yumurta Nasıl Haşlanır? 1
Doyurucu ve besleyici bir kahvaltı masasının olmazsa olmazlarından biridir yumurta. Tam haşlanmış, yarı haşlanmış, rafadan ya da omlet olarak farklı çeşitlerde hazırlanan yumurtaların her biri birbirinden leziz ve besleyicidir.
En basit tarifler arasında yer alan yumurta hazırlamanın da kendine özel püf noktaları vardır. Örneğin konumuz olan haşlanmış yumurta hazırlamak için yumurta haşlama süresi çok önemlidir. Tam katı ya da kayısı kıvamında yumurta haşlamak için dikkat edilmesi gerekenleri ayrı başlıklar altında paylaşıyoruz.
Rafadan Yumurta Nasıl Haşlanır?
Rafadan yumurta hazırlamak için uygun büyüklükte bir cezve içine yeterli miktarda su koyun. Su kaynamaya başlaynca ocak altını kısın ve yumurtayı koyun. Yumurtanın mutlaka oda ısısında olmasına dikkat edin. Ardından yeniden suyun kaynamasını bekleyin.
Yumurta Nasıl Haşlanır? 2
Kaynayan suyun 2 ila 4 dakika arasında kaynamasına dikkat edin. Bu süreyi kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Süre sonunda ocağın altını kapatın ve soğuk su ile yumurtayı soğutun. Bu şekilde sıcak olarak yumurtayı bekletmeyin. Aksi halde rafadan yerine tam pişmiş yumurtanı olabilir.
Kayısı Kıvamında Yumurta Nasıl Haşlanır?
İlk olarak yumurtayı oda sıcaklığına getirin. Ardından bir cezve ya da tencere içine yeterli miktarda su koyun. Suyun kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun altını kısın. Yumurtayı yavaşça içine koyun. Yumurtayı koyduktan sonra yeniden suyun kaynamaya başlamasını bekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 4 ya da 6 dakika içinde yumurtanız tam kıvamında olacaktır. Burada eğer kayısı kıvamının katı olmasını isterseniz 6 daha sıvı olmasını isterseniz 4 dakika kaynatmanız gerekir. Ocağın altını kapattıktan sonra soğuk su ekleyerek yumurtayı soğutup servis için hazırlayabilirsiniz.
Yumurta Nasıl Haşlanır? 3
Yumurta Nasıl Haşlanır Kaç Dakika
Katı kıvamlı bir yumurta hazırlamak için ilk olarak uygun bir kap içine su koyup kaynatın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve oda sıcaklığındaki yumurtayı dikkatlice kap içine koyun. Tekrar kaynamasını bekleyin. Su yeniden kaynamaya başladığında 12 dakika tutun. Daha sonra soğuk su ekleyerek soğutun. Bu şekilde hazırladığınız yumurtanız tam katı kıvamlı olacaktır.
Haşlanmış yumurta tok tutma özelliğinin yanında yüksek protein kaynağı olması yönü ile de kahvaltılarda öneriliyor. Tüm gün zinde olmak ve kendini güçlü hissetmek isteyenler 1 ya da 2 adet yumurtayı her gün sabah öğünlerinden tüketmelidir.
Haşlanmış yumurta hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de yumurtaların oda sıcaklığında olmasıdır. Buzdolabında bulunan yumurtaları hemen alıp haşlamaya kalktığınızda mutlaka çatlama sorunu ile karşılaşırsınız.
Yumurta Nasıl Haşlanır? 4
Bunun önüne geçmek için pişirmeden biraz önce çıkarıp dikkatli bir şekilde bir yerde bekletin. Kendi kendine ılıyaağı gibi isterseniz az tazyikli çeşme altında da 1-2 dakika tutup ılımasını sağlayabilirsiniz. Oda ısısına geldikten sonra yumurtayı haşlayabilirsiniz.
Eğer işiniz acele ise yumurtanın kabuğunu hafif delerek de haşlayabilirsiniz. Bunun için ince bir dikiş iğnesi kullanmak idealdir. Yumurtanın delinmesi gereken nokta ise sivri gelen tepesi değil, diğer düz gelen tepesidir. Düz gelen tepesinden delinen yumurtalar çatlamadan pişirilebilir. Diğer türlü sivri gelen tepelerden delinmeye kalkınca başarısız bir işlem olacaktır.
Yumurta Nasıl Haşlanır? 1
Doyurucu ve besleyici bir kahvaltı masasının olmazsa olmazlarından biridir yumurta. Tam haşlanmış, yarı haşlanmış, rafadan ya da omlet olarak farklı çeşitlerde hazırlanan yumurtaların her biri birbirinden leziz ve besleyicidir.
En basit tarifler arasında yer alan yumurta hazırlamanın da kendine özel püf noktaları vardır. Örneğin konumuz olan haşlanmış yumurta hazırlamak için yumurta haşlama süresi çok önemlidir. Tam katı ya da kayısı kıvamında yumurta haşlamak için dikkat edilmesi gerekenleri ayrı başlıklar altında paylaşıyoruz.
Rafadan Yumurta Nasıl Haşlanır?
Rafadan yumurta hazırlamak için uygun büyüklükte bir cezve içine yeterli miktarda su koyun. Su kaynamaya başlaynca ocak altını kısın ve yumurtayı koyun. Yumurtanın mutlaka oda ısısında olmasına dikkat edin. Ardından yeniden suyun kaynamasını bekleyin.
Yumurta Nasıl Haşlanır? 2
Kaynayan suyun 2 ila 4 dakika arasında kaynamasına dikkat edin. Bu süreyi kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Süre sonunda ocağın altını kapatın ve soğuk su ile yumurtayı soğutun. Bu şekilde sıcak olarak yumurtayı bekletmeyin. Aksi halde rafadan yerine tam pişmiş yumurtanı olabilir.
Kayısı Kıvamında Yumurta Nasıl Haşlanır?
İlk olarak yumurtayı oda sıcaklığına getirin. Ardından bir cezve ya da tencere içine yeterli miktarda su koyun. Suyun kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun altını kısın. Yumurtayı yavaşça içine koyun. Yumurtayı koyduktan sonra yeniden suyun kaynamaya başlamasını bekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 4 ya da 6 dakika içinde yumurtanız tam kıvamında olacaktır. Burada eğer kayısı kıvamının katı olmasını isterseniz 6 daha sıvı olmasını isterseniz 4 dakika kaynatmanız gerekir. Ocağın altını kapattıktan sonra soğuk su ekleyerek yumurtayı soğutup servis için hazırlayabilirsiniz.
Yumurta Nasıl Haşlanır? 3
Yumurta Nasıl Haşlanır Kaç Dakika
Katı kıvamlı bir yumurta hazırlamak için ilk olarak uygun bir kap içine su koyup kaynatın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve oda sıcaklığındaki yumurtayı dikkatlice kap içine koyun. Tekrar kaynamasını bekleyin. Su yeniden kaynamaya başladığında 12 dakika tutun. Daha sonra soğuk su ekleyerek soğutun. Bu şekilde hazırladığınız yumurtanız tam katı kıvamlı olacaktır.
Haşlanmış yumurta tok tutma özelliğinin yanında yüksek protein kaynağı olması yönü ile de kahvaltılarda öneriliyor. Tüm gün zinde olmak ve kendini güçlü hissetmek isteyenler 1 ya da 2 adet yumurtayı her gün sabah öğünlerinden tüketmelidir.
Haşlanmış yumurta hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de yumurtaların oda sıcaklığında olmasıdır. Buzdolabında bulunan yumurtaları hemen alıp haşlamaya kalktığınızda mutlaka çatlama sorunu ile karşılaşırsınız.
Yumurta Nasıl Haşlanır? 4
Bunun önüne geçmek için pişirmeden biraz önce çıkarıp dikkatli bir şekilde bir yerde bekletin. Kendi kendine ılıyaağı gibi isterseniz az tazyikli çeşme altında da 1-2 dakika tutup ılımasını sağlayabilirsiniz. Oda ısısına geldikten sonra yumurtayı haşlayabilirsiniz.
Eğer işiniz acele ise yumurtanın kabuğunu hafif delerek de haşlayabilirsiniz. Bunun için ince bir dikiş iğnesi kullanmak idealdir. Yumurtanın delinmesi gereken nokta ise sivri gelen tepesi değil, diğer düz gelen tepesidir. Düz gelen tepesinden delinen yumurtalar çatlamadan pişirilebilir. Diğer türlü sivri gelen tepelerden delinmeye kalkınca başarısız bir işlem olacaktır.