Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumurta Nasıl Haşlanır?

Yumurta Nasıl Haşlanır?
0
149

adanali

FD Üye
Katılım
Eki 20, 2019
Mesajlar
2,792
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69
Yumurta pişirmek, diyip geçmeyin... Belki de en kolay tariflerden olan yumurta haşlamanın bile püf noktaları olduğunu unutmayın. İstediğiniz kıvamda yumurta haşlamak için dikkat etmeniz gerekenler ve haşlanmış yumurta hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Tam kıvamında, leziz haşlanmış yumurta için dikkat edilmesi gerekenlere göz atalım...

Yumurta Nasıl Haşlanır? 1

Doyurucu ve besleyici bir kahvaltı masasının olmazsa olmazlarından biridir yumurta. Tam haşlanmış, yarı haşlanmış, rafadan ya da omlet olarak farklı çeşitlerde hazırlanan yumurtaların her biri birbirinden leziz ve besleyicidir.

En basit tarifler arasında yer alan yumurta hazırlamanın da kendine özel püf noktaları vardır. Örneğin konumuz olan haşlanmış yumurta hazırlamak için yumurta haşlama süresi çok önemlidir. Tam katı ya da kayısı kıvamında yumurta haşlamak için dikkat edilmesi gerekenleri ayrı başlıklar altında paylaşıyoruz.



Rafadan Yumurta Nasıl Haşlanır?
Rafadan yumurta hazırlamak için uygun büyüklükte bir cezve içine yeterli miktarda su koyun. Su kaynamaya başlaynca ocak altını kısın ve yumurtayı koyun. Yumurtanın mutlaka oda ısısında olmasına dikkat edin. Ardından yeniden suyun kaynamasını bekleyin.

Yumurta Nasıl Haşlanır? 2

Kaynayan suyun 2 ila 4 dakika arasında kaynamasına dikkat edin. Bu süreyi kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Süre sonunda ocağın altını kapatın ve soğuk su ile yumurtayı soğutun. Bu şekilde sıcak olarak yumurtayı bekletmeyin. Aksi halde rafadan yerine tam pişmiş yumurtanı olabilir.

Kayısı Kıvamında Yumurta Nasıl Haşlanır?
İlk olarak yumurtayı oda sıcaklığına getirin. Ardından bir cezve ya da tencere içine yeterli miktarda su koyun. Suyun kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun altını kısın. Yumurtayı yavaşça içine koyun. Yumurtayı koyduktan sonra yeniden suyun kaynamaya başlamasını bekleyin.

Kaynamaya başladıktan sonra 4 ya da 6 dakika içinde yumurtanız tam kıvamında olacaktır. Burada eğer kayısı kıvamının katı olmasını isterseniz 6 daha sıvı olmasını isterseniz 4 dakika kaynatmanız gerekir. Ocağın altını kapattıktan sonra soğuk su ekleyerek yumurtayı soğutup servis için hazırlayabilirsiniz.

Yumurta Nasıl Haşlanır? 3

Yumurta Nasıl Haşlanır Kaç Dakika
Katı kıvamlı bir yumurta hazırlamak için ilk olarak uygun bir kap içine su koyup kaynatın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve oda sıcaklığındaki yumurtayı dikkatlice kap içine koyun. Tekrar kaynamasını bekleyin. Su yeniden kaynamaya başladığında 12 dakika tutun. Daha sonra soğuk su ekleyerek soğutun. Bu şekilde hazırladığınız yumurtanız tam katı kıvamlı olacaktır.

Haşlanmış yumurta tok tutma özelliğinin yanında yüksek protein kaynağı olması yönü ile de kahvaltılarda öneriliyor. Tüm gün zinde olmak ve kendini güçlü hissetmek isteyenler 1 ya da 2 adet yumurtayı her gün sabah öğünlerinden tüketmelidir.

Haşlanmış yumurta hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de yumurtaların oda sıcaklığında olmasıdır. Buzdolabında bulunan yumurtaları hemen alıp haşlamaya kalktığınızda mutlaka çatlama sorunu ile karşılaşırsınız.

Yumurta Nasıl Haşlanır? 4

Bunun önüne geçmek için pişirmeden biraz önce çıkarıp dikkatli bir şekilde bir yerde bekletin. Kendi kendine ılıyaağı gibi isterseniz az tazyikli çeşme altında da 1-2 dakika tutup ılımasını sağlayabilirsiniz. Oda ısısına geldikten sonra yumurtayı haşlayabilirsiniz.

Eğer işiniz acele ise yumurtanın kabuğunu hafif delerek de haşlayabilirsiniz. Bunun için ince bir dikiş iğnesi kullanmak idealdir. Yumurtanın delinmesi gereken nokta ise sivri gelen tepesi değil, diğer düz gelen tepesidir. Düz gelen tepesinden delinen yumurtalar çatlamadan pişirilebilir. Diğer türlü sivri gelen tepelerden delinmeye kalkınca başarısız bir işlem olacaktır.
 

Similar threads

Az pişmiş ama çiğ olmayan yumurtaya rafadan yumurta adı verilir. Pişirilmesi kolaydır ancak kıvamını tutturmak biraz zordur. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketimi yaygın olan rafadan yumurta hakkında rafadan yumurta kaç dk içinde pişer sorusunun yanıtını aradık... İşte o merak edilen yanıt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Haşlanmış yumurta, lezzetli, besleyici ve tok tutma özelliği yüksek olan besindir. Hem çocuklar hem yetişkinler için önemli bir gıdadır. Bu yazımızda sizlerle tam haşlanmış yumurta nasıl yapılır ve haşlanmış yumurta ile hazırlanan özel tarifleri paylaşacağız. Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır? 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Günün en değerli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı yumurtanın birçok farklı pişirimi bulunuyor. Pişirme dereceleri az pişmiş, orta pişmiş, rafadan üzere birçok farklı çeşitte yapılan yumurta protein deposudur. Besin pahası yüksek olan yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta pişirme dereceleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
En güzel yumurta nasıl haşlanır? Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır? Bir cezvenin içerisine su ekleyin ve içerisine yumurtaları ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 8 dakika yumurtaları haşlayın. Su kaynamaya başladığında yumurtaları ocaktan alın. … Kaynayan yumurtaları soğuk su kasesine koyun ve 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
Günün en önemli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı yumurtanın birçok farklı pişirimi bulunuyor. Pişirme dereceleri az pişmiş, orta pişmiş, rafadan gibi birçok farklı çeşitte yapılan yumurta protein deposudur. Besin değeri yüksek olan yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta pişirme dereceleri nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt