iltasyazilim
FD Üye
Yumurta Tatlısı (8 Kişilik)
Malzemeler:
3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN:
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran
HAZIRLANIŞI :
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın
Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin
Ateşi iyice kısın 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirinŞerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 810 dakika pişirin ılık olarak servis yapın
Malzemeler:
3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN:
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran
HAZIRLANIŞI :
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın
Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin
Ateşi iyice kısın 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirinŞerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 810 dakika pişirin ılık olarak servis yapın