iltasyazilim
FD Üye
1*Porsiyon*(210gram 12): *Kkal*181,20;*Protein*9,27gram;*Yağ*6,92 gram;*Karbonhidrat*19,10 gram
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 17 dakika
Pilavın bam başka bir şekil Gerçekten sıradışı bir yontem kullanıyorum ve çok memnunum Böylece yüksek proteinli yumuşak pilav oluyor! Mutlaka deneyin!
Yumurtalı Buhar Pilavı 86 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler
*Basmati Yasemin pirinçi 150 gram
*Yumurta 2 tane 120 gram
*Baharatlar: tuz 1 fiske, zerdeçal 1 tatlı kaşığı, safran 1 tutam
Yumurtalı Buhar Pilavı 86 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Hafif pilav gibi başlıyoruz:
Pirinci yıkayın
Bir tencereye 2 litre kaynar suyu koyup içine pirinci ve istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın ve tam 5 dakika yüksek ateşte pişirin
Pirinci süzgeçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyip süzgeci üstüne yerleştirinÜzerine folyo veya kapak ile kapatın 8 dakika yüksek ateşte pişirmeye bırakın (tenceredeki su süzgecin altını dokunmamalı!)
Pirincin içine ayrı kasede çırpılmış yumurtaları azar azar ekleyip çatalla karıştırın 23 dakika açık kapakla altındaki su daha kaynasın Ateşi kapatın ve 3 dakika kapalı olarak dinlendirin
Bir parça balıkla, etle, tavukla servis edebilirsiniz
Afiyet olsun!
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 17 dakika
Pilavın bam başka bir şekil Gerçekten sıradışı bir yontem kullanıyorum ve çok memnunum Böylece yüksek proteinli yumuşak pilav oluyor! Mutlaka deneyin!
Yumurtalı Buhar Pilavı 86 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler
*Basmati Yasemin pirinçi 150 gram
*Yumurta 2 tane 120 gram
*Baharatlar: tuz 1 fiske, zerdeçal 1 tatlı kaşığı, safran 1 tutam
Yumurtalı Buhar Pilavı 86 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Hafif pilav gibi başlıyoruz:
Pirinci yıkayın
Bir tencereye 2 litre kaynar suyu koyup içine pirinci ve istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın ve tam 5 dakika yüksek ateşte pişirin
Pirinci süzgeçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyip süzgeci üstüne yerleştirinÜzerine folyo veya kapak ile kapatın 8 dakika yüksek ateşte pişirmeye bırakın (tenceredeki su süzgecin altını dokunmamalı!)
Pirincin içine ayrı kasede çırpılmış yumurtaları azar azar ekleyip çatalla karıştırın 23 dakika açık kapakla altındaki su daha kaynasın Ateşi kapatın ve 3 dakika kapalı olarak dinlendirin
Bir parça balıkla, etle, tavukla servis edebilirsiniz
Afiyet olsun!