Sağlık dostu ıspanağın sulu yemeğini değil de yumurta ile kavurulan halini hazırlamaya var mısınız? O halde kış ayının vazgeçilmez yemeklerinden yumurtalı ıspanak nasıl yapılır gelin bu sorunun yanıtına daima birlikte bir göz atalım. Yemelere doyamayacağınız ve meskende pişen yemekler ortasında vazgeçilmez yemeğiniz olacak yumurtalı ıspanak kavurması nasıl yapılır? Enfes tadıyla yumurtalı ıspanak kavurması tanımını sizler için yazımızda hazırladık.
Yumurtalı ıspanak kavurması lezzetli ve besleyici olması sebebiyle akşam yemeklerinin en sevilenidir. Yararları saymakla bitmeyen yumurtalı ıspanak kavurması tanımının üretimi da son derece kolay. Konuta yorgun döndüğünüzde yumurtalı ıspanak kavurması hazırlayarak akşam yemeği probleminden kurtulabilirsiniz. Sebzelerin üzerine kırılan yumurtaları ve kavurulan soğanı iştahınızı açacak. Tıpkı vakitte ıspanağı tüketmenin en hoş yollarından biri olan yumurtalı ıspanak kavurması tanımına çocuklarınızda hayran kalacak. Enfes tadıyla yumurtalı ıspanak kavurması tanımının adım adım imal evresi haberimizde yer almaktadır.
Yumurtalı Ispanak Kavurmasının Malzemeleri
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Çemen (arzuya göre)
Yumurtalı Ispanak Kavurmasının Yapılışı
1. Ispanakları temizlemeden evvel birinci olarak köklerini ayırın ve bol su ile yıkayın.
2. Derinlemesine temizlenmeleri için ıspanakları bir süre suda bekletin.
3. Ispanakların temizlendiğinden emin olduktan sonra güzelce doğrayın.
4. Üzerini geçecek kadar suda ıspanakları haşlayın.
5. Fazla haşlamanıza gerek yok, ıspanaklar kavrulurken de yumuşayacaktır.
6. Geniş bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alıp, yemeklik doğradınız soğanları kavurun.
7. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurmanız kafidir.
8. Yavaşça haşlanan ıspanakları çemenle birlikte tencereye alıp kavurmaya devam edin.
9. Baharatlarını ve tuzunu eklediğiniz yemeğin üzerinde boşluklar açın.
10. Boşluklara yumurtaları kırın ve üzerlerine hafif tuz, biber eği yapın.
11. Yumurta aklarının uygunca pişmesi için tencerenin kapağını kapatın.
12. Yumurtanın beyazları piştiğinde tencerenin altını kapatın.
13. Hayli pratik olan bu tarifle kısa müddette akşam yemeğiniz hazır olacak.
14. Afiyetle tüketebilirsiniz.