iltasyazilim
FD Üye
Yumurtalı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*4 büyük kabak
*1 büyük soğan
*2 kaşık sıvı yağ
*Yarım çay bardağı kaynar su ( kabaklar suyunu salarsa çok daha az )
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Kişi sayısına göre yumurta ( ben 3 tane kırdım)
Yumurtalı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı Kabaklar alacalı soyulup yarım ay şeklinde dilimlenir Tercihen geniş bir tencereye soğan yemeklik doğranır Sıvı yağda soğan öldürülür Biraz kızarınca pul biber ve toz kırmızı biber eklenir Biberler yanmadan hızlı bir şekilde kabaklar, tuz ve az kaynar su eklenip karıştırılır Tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır Suyu kontrollü ekleyin yumurta kıracağımız için çok sulu olmasın sadece kabakların pişeceği kadar olsun Piştikten sonra karabiber eklenip bir karıştırılır Kişi sayısına göre yumurta kırılır Yumurtalar sevdiğiniz ölçüde pişince yemeğimiz servise hazırdır Afiyet olsun
*4 büyük kabak
*1 büyük soğan
*2 kaşık sıvı yağ
*Yarım çay bardağı kaynar su ( kabaklar suyunu salarsa çok daha az )
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Kişi sayısına göre yumurta ( ben 3 tane kırdım)
Yumurtalı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı Kabaklar alacalı soyulup yarım ay şeklinde dilimlenir Tercihen geniş bir tencereye soğan yemeklik doğranır Sıvı yağda soğan öldürülür Biraz kızarınca pul biber ve toz kırmızı biber eklenir Biberler yanmadan hızlı bir şekilde kabaklar, tuz ve az kaynar su eklenip karıştırılır Tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır Suyu kontrollü ekleyin yumurta kıracağımız için çok sulu olmasın sadece kabakların pişeceği kadar olsun Piştikten sonra karabiber eklenip bir karıştırılır Kişi sayısına göre yumurta kırılır Yumurtalar sevdiğiniz ölçüde pişince yemeğimiz servise hazırdır Afiyet olsun