iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 orta boy soğan
34 dal taze soğan
1 demet maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ(34 kaşığı yumurtalar için)
1 çorba kaşığı salça
kimyon, karabiber, pulbiber(1 er çay kaşığı)
tuz
14 limon suyu
3 yumurta
Yapılışı:
Bir kabın içine bulgurları alıp sıcak suyu ekleyin Kabın kapağını örtüp 10 dk şişmesini sağlayın Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurun Salçayı ekledikten sonra yarım dk daha kavurup ocaktan alın Soğanlı harcı genişçe bir kaba alın İçine bulgurları, tuzu, baharatları, ince doğranmış taze soğanları, maydonozu ve limon suyunu ekleyip güzelce yoğurun Bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağ koyup yumurtaları kırın Yumurtalar katılaşana dek piştiğinde kısıra ilave edip tekrar yoğurun
Not: Urfa nın değişik bir lezzeti Denemediyseniz mutlaka yemenizi tavsiye ederim Çok ta kolay Normal kısırın aksine bunu çok yoğurmanız gerekiyor Servis yapıcağınız zaman çiğ köfteden biras büyük yumrular yapın Afiyet olsun
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 orta boy soğan
34 dal taze soğan
1 demet maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ(34 kaşığı yumurtalar için)
1 çorba kaşığı salça
kimyon, karabiber, pulbiber(1 er çay kaşığı)
tuz
14 limon suyu
3 yumurta
Yapılışı:
Bir kabın içine bulgurları alıp sıcak suyu ekleyin Kabın kapağını örtüp 10 dk şişmesini sağlayın Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurun Salçayı ekledikten sonra yarım dk daha kavurup ocaktan alın Soğanlı harcı genişçe bir kaba alın İçine bulgurları, tuzu, baharatları, ince doğranmış taze soğanları, maydonozu ve limon suyunu ekleyip güzelce yoğurun Bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağ koyup yumurtaları kırın Yumurtalar katılaşana dek piştiğinde kısıra ilave edip tekrar yoğurun
Not: Urfa nın değişik bir lezzeti Denemediyseniz mutlaka yemenizi tavsiye ederim Çok ta kolay Normal kısırın aksine bunu çok yoğurmanız gerekiyor Servis yapıcağınız zaman çiğ köfteden biras büyük yumrular yapın Afiyet olsun