iltasyazilim
FD Üye
Yumurtalı Limon Peltesi Tarifi
Resimli Yumurtalı Limon Peltesi Tarifi
Yumurtalı Limon Peltesi
Malzemeler
*10 yumurta,
*3 limon,
*300 gram toz şekeri,
*100 gram tereyağı
Yapılışı
Limonları bol akarsuda iyice yıkadıktan daha sonra bunların kabuklarını beyazlarını karıştırmadan adamakıllı rendeleyip ufalamalı Sonradan bu kabuklara limonların bunalmış suyunu katmalı Yumurtaların sarılarını porselen bir barbar koymalı Buna şekeri katmalı ve telle iyice çırparak şekeri eritip karışımı köpük durumuna getirmeli Yumurtanın sarısı beyazımtırak bir renk alınca çırpmaya ara vermeden buna derece derece limon suyuyla limon kabuklarını katmalı Bir tencerenin içine porselen kâsenin yarısına gelecek dek su koyup kabı ateşe oturtmalı Tenceredeki su kaynayınca kâseyi bunun içine oturtmalı ve karışımı çırpmaya ara vermeden ılıtmalı Bu işlemi yaparken kaynayan suyun kâsenin içine sıçramamasına dikkat etmeli Porselen kâsedekiler ılıyınca hafifçe eritilmiş tereyağını katmalı Bir iki defa daha çırparak yağı karışıma yedirdikten sonra kâseyi kaynar sudan çıkarıp bir kenara bırakmalı
Beri yanda yumurtaların aklarını çırparak kar gibi beyaz bir köpük durumuna getirmeli Sonradan bu köpüğü soğumuş olan değişik kremaya derece derece katarak karıştırmalı Tatlıyı sırça bir kâseye ya da minik kâselere koyduktan daha sonra bunları buzdolabına kaldırmalı ve gerektiği süre soğuk olarak servis yapmalı
*
Resimli Yumurtalı Limon Peltesi Tarifi
Yumurtalı Limon Peltesi
Malzemeler
*10 yumurta,
*3 limon,
*300 gram toz şekeri,
*100 gram tereyağı
Yapılışı
Limonları bol akarsuda iyice yıkadıktan daha sonra bunların kabuklarını beyazlarını karıştırmadan adamakıllı rendeleyip ufalamalı Sonradan bu kabuklara limonların bunalmış suyunu katmalı Yumurtaların sarılarını porselen bir barbar koymalı Buna şekeri katmalı ve telle iyice çırparak şekeri eritip karışımı köpük durumuna getirmeli Yumurtanın sarısı beyazımtırak bir renk alınca çırpmaya ara vermeden buna derece derece limon suyuyla limon kabuklarını katmalı Bir tencerenin içine porselen kâsenin yarısına gelecek dek su koyup kabı ateşe oturtmalı Tenceredeki su kaynayınca kâseyi bunun içine oturtmalı ve karışımı çırpmaya ara vermeden ılıtmalı Bu işlemi yaparken kaynayan suyun kâsenin içine sıçramamasına dikkat etmeli Porselen kâsedekiler ılıyınca hafifçe eritilmiş tereyağını katmalı Bir iki defa daha çırparak yağı karışıma yedirdikten sonra kâseyi kaynar sudan çıkarıp bir kenara bırakmalı
Beri yanda yumurtaların aklarını çırparak kar gibi beyaz bir köpük durumuna getirmeli Sonradan bu köpüğü soğumuş olan değişik kremaya derece derece katarak karıştırmalı Tatlıyı sırça bir kâseye ya da minik kâselere koyduktan daha sonra bunları buzdolabına kaldırmalı ve gerektiği süre soğuk olarak servis yapmalı
*