iltasyazilim
FD Üye
Yumurtalı Mercimek Köftesi (Mardin Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı mercimek
*2, 5 su bardağı köftelik bulgur
*1 yemek kaşığı çekilmiş kişniş
*1 adet kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*Tuz
Ayrıca;
*5 yumurta
*2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
*Tuz
Yumurtalı Mercimek Köftesi (Mardin Yöresi) Tarifi Yapılışı Mardin yöresinin değişik bir yemeğini sizlerle paylaşmak istiyorum Mercimek köftesi genelde salçalı olur Bu tarifimizde salça kullanmıyoruz Bu şekilde de beğeneceğinize eminim
Mercimeği yıkayıp bir miktar tuz koyup yaklaşık 5 su bardağı suda haşlıyoruz Mercimek çok fazla erimesin Bulguru yoğurma kabına alıp üzerine kişniş ekliyoruz Mercimeği kaynar bir şekilde bulgurun üzerine döküp büyük bir servis kaşığı ile iyice karıştırıyoruz Bulgurun şişmesi için biraz bekliyoruz Şişen bulgurun üzerine ince doğranmış bir adet soğanı ekleyip yoğuruyoruz Ayrı bir kaba biraz soğuk su koyuyoruz Elimizi arada bir bu suya batırıp yoğuruyoruz (yumuşak olması için) Eğer bulgur olmuşsa bir tavada pişirdiğimiz yumurtayı ve maydanozu üzerine ekleyip karıştırıyoruz Yemeğimiz hazır Afiyet olsun
Not: Yağının bol olması lezzetini artıracaktır
*2 su bardağı mercimek
*2, 5 su bardağı köftelik bulgur
*1 yemek kaşığı çekilmiş kişniş
*1 adet kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*Tuz
Ayrıca;
*5 yumurta
*2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
*Tuz
Yumurtalı Mercimek Köftesi (Mardin Yöresi) Tarifi Yapılışı Mardin yöresinin değişik bir yemeğini sizlerle paylaşmak istiyorum Mercimek köftesi genelde salçalı olur Bu tarifimizde salça kullanmıyoruz Bu şekilde de beğeneceğinize eminim
Mercimeği yıkayıp bir miktar tuz koyup yaklaşık 5 su bardağı suda haşlıyoruz Mercimek çok fazla erimesin Bulguru yoğurma kabına alıp üzerine kişniş ekliyoruz Mercimeği kaynar bir şekilde bulgurun üzerine döküp büyük bir servis kaşığı ile iyice karıştırıyoruz Bulgurun şişmesi için biraz bekliyoruz Şişen bulgurun üzerine ince doğranmış bir adet soğanı ekleyip yoğuruyoruz Ayrı bir kaba biraz soğuk su koyuyoruz Elimizi arada bir bu suya batırıp yoğuruyoruz (yumuşak olması için) Eğer bulgur olmuşsa bir tavada pişirdiğimiz yumurtayı ve maydanozu üzerine ekleyip karıştırıyoruz Yemeğimiz hazır Afiyet olsun
Not: Yağının bol olması lezzetini artıracaktır