Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumurtalı Pazı Kavurması (Az Malzemeli)

Yumurtalı Pazı Kavurması (Az Malzemeli)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yumurtalı Pazı Kavurması (Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

*2 bağ pazı
*1 büyük soğan
*4 tane yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber
*Tuz

Yumurtalı Pazı Kavurması (Az Malzemeli) Tarifi Yapılışı Pazıları yıkayıp ince ince doğruyoruz Üzerine 1 litre kaynar su ekleyerek orta ateşte pazılar yumuşayana kadar 10 dakika haşlıyoruz Ezilmesin diye çok fazla haşlamıyoruz
Pazılarımızı kevgire alıp üzerinden az miktarda soğuk su geçirerek süzülmeye bırakıyoruz
Diğer taraftan soğanımızı küçük küçük doğrayarak yağda soteliyoruz
İyice süzülen pazılarımızı avuç içine topaklar halinde alıp fazla suyunu çıkarmak için hafif sıkıyoruz Kavrulan soğanımızın içine pazılarımızı alarak kısık ateşte kavrulmaya bırakıyoruz
Yumurtalarımızı bir kaseye kırarak tuzunu ekleyip çırpıyoruz Pazılarımızın üzerine yumurtayı ve karabiberini dökerek önce yüksek sonra kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakıyoruz Önce yüksek ateşte yumurtamızın birden kabarması için pişiyoruz Yemeğimizi bir iki tur karıştırarak altını kapatıyoruz Pişen yemeğimiz servise hazırdır

Bu tarif pratik ve lezzetli bir Karadeniz yemeğidir
 
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt