iltasyazilim
FD Üye
Yumurtalı Pazı Kavurması (Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler
*2 bağ pazı
*1 büyük soğan
*4 tane yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber
*Tuz
Yumurtalı Pazı Kavurması (Az Malzemeli) Tarifi Yapılışı Pazıları yıkayıp ince ince doğruyoruz Üzerine 1 litre kaynar su ekleyerek orta ateşte pazılar yumuşayana kadar 10 dakika haşlıyoruz Ezilmesin diye çok fazla haşlamıyoruz
Pazılarımızı kevgire alıp üzerinden az miktarda soğuk su geçirerek süzülmeye bırakıyoruz
Diğer taraftan soğanımızı küçük küçük doğrayarak yağda soteliyoruz
İyice süzülen pazılarımızı avuç içine topaklar halinde alıp fazla suyunu çıkarmak için hafif sıkıyoruz Kavrulan soğanımızın içine pazılarımızı alarak kısık ateşte kavrulmaya bırakıyoruz
Yumurtalarımızı bir kaseye kırarak tuzunu ekleyip çırpıyoruz Pazılarımızın üzerine yumurtayı ve karabiberini dökerek önce yüksek sonra kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakıyoruz Önce yüksek ateşte yumurtamızın birden kabarması için pişiyoruz Yemeğimizi bir iki tur karıştırarak altını kapatıyoruz Pişen yemeğimiz servise hazırdır
Bu tarif pratik ve lezzetli bir Karadeniz yemeğidir
*2 bağ pazı
*1 büyük soğan
*4 tane yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber
*Tuz
Yumurtalı Pazı Kavurması (Az Malzemeli) Tarifi Yapılışı Pazıları yıkayıp ince ince doğruyoruz Üzerine 1 litre kaynar su ekleyerek orta ateşte pazılar yumuşayana kadar 10 dakika haşlıyoruz Ezilmesin diye çok fazla haşlamıyoruz
Pazılarımızı kevgire alıp üzerinden az miktarda soğuk su geçirerek süzülmeye bırakıyoruz
Diğer taraftan soğanımızı küçük küçük doğrayarak yağda soteliyoruz
İyice süzülen pazılarımızı avuç içine topaklar halinde alıp fazla suyunu çıkarmak için hafif sıkıyoruz Kavrulan soğanımızın içine pazılarımızı alarak kısık ateşte kavrulmaya bırakıyoruz
Yumurtalarımızı bir kaseye kırarak tuzunu ekleyip çırpıyoruz Pazılarımızın üzerine yumurtayı ve karabiberini dökerek önce yüksek sonra kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakıyoruz Önce yüksek ateşte yumurtamızın birden kabarması için pişiyoruz Yemeğimizi bir iki tur karıştırarak altını kapatıyoruz Pişen yemeğimiz servise hazırdır
Bu tarif pratik ve lezzetli bir Karadeniz yemeğidir