iltasyazilim
FD Üye
Yumurtalı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*5 Çay fincanı pirinç (bu pirinç tipi çoğalmıyor o yüzden )
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*6 Çay fincanı kaynar su
*4 Çay kaşığı silme tuz
*5 Adet yumurta (isteğe bağlı arttırılabilir)
Yumurtalı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinçi yıkıyoruz sonra tencereye yağı döküp az ısıtıyoruz ardından pirinçi katıp orta ateşte 2 ile 3 dakika kavuruyoruz sonra tuzunu ilave edip biraz daha karıştırıyoruz
*O arada hazırda olan kaynar suyu ölçüye göre üzerine döküyoruz ve kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak pirinçe suyu çektirelim taki varla yok arası suyu kalınca ( yani pirinç lapa olacak )
*O**sırada tencereyi aygazın orta gözüne alalım ve pirinçin içine tahta kaşıkla çukurlar açarak oralara yumurtaları kıralım ve kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakalım
*Piştikten sonra önce yumurtaları başka bir tabağa alalım ve üstüne karabiber ve kimyon ( isteğe bağlı az tuz) serpiştirelim
*Sonra tenceredeki pilavı karıştırıyoruz ve servis tabağına alarak yanına yumurtaları dizelim ister yoğurt ve acı sos yada ketçap yanında soslu patates kızartması şahane olur salata ile birlikte servis edelim afiyetler olsun ???
NOT:
Annem bizler küçükken çok yapardı ben de çok severdim gerçi hala ve hala seviyorum ?
Öğrenci yemeği olabilir de çocuklar içinde güzel bir yemektir haşlanmış yumurta tadına yakın, belki bileniniz vardır unutulmuştur onlara hatırlatmış oldum bilmeyenler de öğrenmiş olur ?
Ayrıca annem kuru üzüm de katardı pirinçi demlemeye yakın üst kısmına kenarda bir iki avuç kuru üzüm koyardı sonra yumurtaları da kırardı kuru üzümler zaten buharla yumuşardı ve pilav piştikten sonra onları da yumurtalarla birlikte kenara alırdı sonra servis ederken pilavın üstüne yada kenara serpiştirirdi Kolay gelsin??
*5 Çay fincanı pirinç (bu pirinç tipi çoğalmıyor o yüzden )
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*6 Çay fincanı kaynar su
*4 Çay kaşığı silme tuz
*5 Adet yumurta (isteğe bağlı arttırılabilir)
Yumurtalı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinçi yıkıyoruz sonra tencereye yağı döküp az ısıtıyoruz ardından pirinçi katıp orta ateşte 2 ile 3 dakika kavuruyoruz sonra tuzunu ilave edip biraz daha karıştırıyoruz
*O arada hazırda olan kaynar suyu ölçüye göre üzerine döküyoruz ve kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak pirinçe suyu çektirelim taki varla yok arası suyu kalınca ( yani pirinç lapa olacak )
*O**sırada tencereyi aygazın orta gözüne alalım ve pirinçin içine tahta kaşıkla çukurlar açarak oralara yumurtaları kıralım ve kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakalım
*Piştikten sonra önce yumurtaları başka bir tabağa alalım ve üstüne karabiber ve kimyon ( isteğe bağlı az tuz) serpiştirelim
*Sonra tenceredeki pilavı karıştırıyoruz ve servis tabağına alarak yanına yumurtaları dizelim ister yoğurt ve acı sos yada ketçap yanında soslu patates kızartması şahane olur salata ile birlikte servis edelim afiyetler olsun ???
NOT:
Annem bizler küçükken çok yapardı ben de çok severdim gerçi hala ve hala seviyorum ?
Öğrenci yemeği olabilir de çocuklar içinde güzel bir yemektir haşlanmış yumurta tadına yakın, belki bileniniz vardır unutulmuştur onlara hatırlatmış oldum bilmeyenler de öğrenmiş olur ?
Ayrıca annem kuru üzüm de katardı pirinçi demlemeye yakın üst kısmına kenarda bir iki avuç kuru üzüm koyardı sonra yumurtaları da kırardı kuru üzümler zaten buharla yumuşardı ve pilav piştikten sonra onları da yumurtalarla birlikte kenara alırdı sonra servis ederken pilavın üstüne yada kenara serpiştirirdi Kolay gelsin??