iltasyazilim
FD Üye
Yumurtalı ve kıymalı pide tarifi için malzemeler
Hamuru için
6 su bardağı un
1 yumurta
2 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı + 15 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için
400 gr yağlı kıyma
2 soğan
¼ demet ince kıyılmış maydanoz
2 domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Üzeri için
6~8 yumurta
Yumurtalı ve kıymalı pide hazırlanışı
Derin bir kapta 6 su bardağı un, maya, toz şeker ve tuzu harmanlayın Ortasını havuz şeklinde açıp süt, yoğurt, ayçiçeği yağı ve yumurtayı ekleyin Önce ortadaki malzemeyi parmak uçlarınızla karıştırın Daha sonra kenarlarından un alarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini kağıt havlu ile örterek ılık bir ortamda mayalanması için bir saat kadar bekletin İç harcı için soğan ve domatesleri rendeleyin Kıyma, soğan, domates, maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun Hamuru 68 parçaya bölün Elinizle yuvarlayıp uzun dar dikdörtgen şekil verin Kıymalı harçtan paylaştırıp yayın Üzerine 1 yumurta kırın Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
Not: İç harcı hazırlarken soğan ve domatesleri rendeledikten sonra çıkan sudan harca çok az ilave edin Tamamını eklemeyin Harcın çok sulu olmasına gerek yok Pide hamuru yeterince yumuşak olduğundan harçla daha fazla yumuşatmayın
Hamuru için
6 su bardağı un
1 yumurta
2 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı + 15 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için
400 gr yağlı kıyma
2 soğan
¼ demet ince kıyılmış maydanoz
2 domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Üzeri için
6~8 yumurta
Yumurtalı ve kıymalı pide hazırlanışı
Derin bir kapta 6 su bardağı un, maya, toz şeker ve tuzu harmanlayın Ortasını havuz şeklinde açıp süt, yoğurt, ayçiçeği yağı ve yumurtayı ekleyin Önce ortadaki malzemeyi parmak uçlarınızla karıştırın Daha sonra kenarlarından un alarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini kağıt havlu ile örterek ılık bir ortamda mayalanması için bir saat kadar bekletin İç harcı için soğan ve domatesleri rendeleyin Kıyma, soğan, domates, maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun Hamuru 68 parçaya bölün Elinizle yuvarlayıp uzun dar dikdörtgen şekil verin Kıymalı harçtan paylaştırıp yayın Üzerine 1 yumurta kırın Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
Not: İç harcı hazırlarken soğan ve domatesleri rendeledikten sonra çıkan sudan harca çok az ilave edin Tamamını eklemeyin Harcın çok sulu olmasına gerek yok Pide hamuru yeterince yumuşak olduğundan harçla daha fazla yumuşatmayın