Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumurtasız Katmer Poğaça Tarifi

Yumurtasız Katmer Poğaça Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yumurtasız Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı sirke
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz şeker
*5, 5 su bardağı un

Arası için;


*Tereyağı veya
*Teremyağ (tercihen)

İçi için;


*Kaşar peyniri
*Beyaz peynir
*Sucuk (tercihen)

Dışı için;


*1 su bardağı su
*1 çorba kaşığı pekmez
*1 yemek tabağı kadar kavrulmuş susam

Yumurtasız Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı Bu sefer bir restoranda değil internette gezerken gördüm bu tarifi Damak tadıma uyacağını taa o zaman anlamıştım zaten Hakikaten çok lezzetli oluyor, mutlaka denemelisiniz!
Ben son parça hamura oğlum seviyor diye sucuk da koydum Ama orjinalinde sucuk yoktu, bilginiz olsun
Şimdi başlayalım;
Susamlarınız kavrulmuş değilse yağsız teflon bir tavada sürekli karıştırarak kısa sürede kavurmanız mümkün diyerek başlıyorum
Yoğurma kabımıza unumuzu, mayamızı, tuzumuzu ve şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz Ortasını çukurlaştırıp; suyumuzu, sütümüzü, sirkemizi ve yağımızı ekleyerek başlıyoruz yoğurmaya Başka un ilavesi yapmamıza gerek kalmadan ele yapışır gibi yapan yumuşak bir hamur ilave ediyoruz Üzerini kapatıp 1 saat kadar, hatta vaktiniz varsa 1, 5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Hamurumuz mayalanırken biz de iç harcımızı hazırlıyoruz Kaşar peynirimizi rendeliyoruz ve üzerine beyaz peynirimizden ufalayıp karıştırıyoruz İki malzememiz karıştığında resimde gördüğünüz tabak kadar olması yeterli oluyor! İç harcımız hazır olduğunda dış harcımızı hazırlıyoruz Kavrulmuş susamlarımızı düz bir tabaya alıyoruz Çukurca bir kaseye de suyumuzu alıp, içine pekmez ekleyerek eriyene kadar karıştırıyoruz İşte bütün hazırlıklarımız tamam!
Hamurumuz mayalandıysa artık poğaçalarımızı şekillendirme aşamasına geçebiliriz
Hamurumuzu tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölerek bezeler oluşturuyoruz Kurumamaları için üzerlerini örtüp, 4 tanesi ile başlıyoruz Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz Açarken elimizi tereyağına değdirirsek bu işi daha kolay halledebiliriz!
Açtığımız bezelerin üzerine bolca tereyağı sürüp, üstüste diziyoruz Sonuncu yani dördüncü bezeyi de tabak büyüklüğünde açtıktan sonra yağ sürmüyoruz Bu dörtlüğü yine elimizle açabildiğimiz kadar açarak iyice büyütüyoruz ve hamurun bize bakan kenarına iç harcımızdan koyuyoruz Ardından rulo şeklinde sarıp, 4 parmak genişliğinde küçük rulolar oluşturuyoruz
Hamurumuzu 12 bezeye ayırdığımız için bu şekilde 3 adet rulo elde ediyoruz Bu rulonun birinden 6 adet küçük rulolar çıkmaktadır Böylelikle 18 adet poğaça elde etmiş oluyoruz Adet fazla çıksın diye ruloları 4 parmak boyundan kısa kesmemenizi tavsiye ederim! Yumuşak bir hamur olduğu için ağırlığa dayanamayıp, yan yatabilirler, bilginiz olsun!
Bu bilgilerden sonra devam edelim;
Oluşturduğumuz bu 18 adet poğaçamızın altını ve üstünü önce pekmezli suya ardından susama batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz 20 dakika kadar da tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırınımıza veriyoruz
Yaklaşık 20 dakika kadar yani üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz İlk sıcağı çıktığında servis edebiliriz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
 
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt