iltasyazilim
FD Üye
Yumuş Yumuş Açma (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt (Ilık)
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar un
Hamur arası için;
*Margarin yada tereyağ
Üzeri için;
*Yumurta ile karışık pekmez ,şeker ,sıvı yağ, susam, çörek otu vs kullanabilirsiniz
Yumuş Yumuş Açma (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar size gerçekten yedikce yemek isteyeceğiniz bir açma tarifi veriyorum
Öncelikle yoğurma kabımıza unu (Ben yaklaşık 7 bardak kullandım) ve mayayı ilave edip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz Daha sonra süt, su ve sıvı yağı ilave edip az daha karıştırıyoruz ve en son olarak yumurta, tuz ve şekeri de ilave edip edip yoğurmaya başlıyoruz Hamurun yoğurma suresini ne kadar uzun tutarak havalandırıp yoğurursak o kadar çok özdeşleşir ve daha çok kabarır Yoğurma işlemi bittikten sonra kabarmaya bırakıyoruz Şimdi havalar sıcak 20 dk da bile kabarıyor benim öyle oldu Hamuru orta büyüklükte bezelere ayırıyoruz Ve hamuru büyütceğimiz yere sıvı yağ sürüyoruz Hamuru elimizle açabildiğimiz kadar açıp inceltiyoruz ve arasına margarin sürüp rulo yapıp açma şeklini veriyoruz Siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz ve kabarması için bi 20 25 dk süre dinlendiriyoruz Fırına atarken fırınımız önceden ısıtılmış olmalı ki hamur çökme yapmasın Ben 180° 25 dk pişirdim (Siz kendi fırınınıza göre dk ve derecesini ayarlayın farklılık gösterebilir)Deneyeceklere afiyet olsuun
*1 su bardağı süt (Ilık)
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar un
Hamur arası için;
*Margarin yada tereyağ
Üzeri için;
*Yumurta ile karışık pekmez ,şeker ,sıvı yağ, susam, çörek otu vs kullanabilirsiniz
Yumuş Yumuş Açma (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar size gerçekten yedikce yemek isteyeceğiniz bir açma tarifi veriyorum
Öncelikle yoğurma kabımıza unu (Ben yaklaşık 7 bardak kullandım) ve mayayı ilave edip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz Daha sonra süt, su ve sıvı yağı ilave edip az daha karıştırıyoruz ve en son olarak yumurta, tuz ve şekeri de ilave edip edip yoğurmaya başlıyoruz Hamurun yoğurma suresini ne kadar uzun tutarak havalandırıp yoğurursak o kadar çok özdeşleşir ve daha çok kabarır Yoğurma işlemi bittikten sonra kabarmaya bırakıyoruz Şimdi havalar sıcak 20 dk da bile kabarıyor benim öyle oldu Hamuru orta büyüklükte bezelere ayırıyoruz Ve hamuru büyütceğimiz yere sıvı yağ sürüyoruz Hamuru elimizle açabildiğimiz kadar açıp inceltiyoruz ve arasına margarin sürüp rulo yapıp açma şeklini veriyoruz Siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz ve kabarması için bi 20 25 dk süre dinlendiriyoruz Fırına atarken fırınımız önceden ısıtılmış olmalı ki hamur çökme yapmasın Ben 180° 25 dk pişirdim (Siz kendi fırınınıza göre dk ve derecesini ayarlayın farklılık gösterebilir)Deneyeceklere afiyet olsuun