Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuş Yumuş Poğaça Tarifi

Yumuş Yumuş Poğaça Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yumuş Yumuş Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım su bardağı süt (100 ml)
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım su bardağı yoğurt (100 ml)
*Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
*1 paket kuru maya (10 gr)
*1 yumurtanın beyazın (sarısı üzerine)
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*3 su bardağı kadar un (Kontrollü eklenecek miktar biraz değişiklik gösterebilir undan una)

İç malzeme;


*Dereotu
*Maydanoz
*Peynir arzuya göre zeytin vs

Üzerine;


*Yumurtanın sarısı
*Çörek otu, susam vs

Yumuş Yumuş Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Sütü biraz ılıtalım
*Maya ve şeker ile karıştıralım
*Sıvı malzemeleri kapta güzelce karıştıralım
*Unu azar azar ekleyip hamurumuzu yoğuralım
*Tuzumuzu ekleyelim
*Ele yapışmayacak fakat yumuşak bir hamur olduğu zaman hamurun üzerine poşet veya streç ile kapatıp, temiz bir bez ile sarıp, ılık bir mekanda mayalanmaya bırakalım Yarım saat mayalansın
*Bu arada iç malzemesini hazırlayalım
*Kabarmış olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça alıp, minik toplar alalım
*Tezgahın üzerini hafifçe sıvı yağla yağlayalım
*Kopardığımız bezeleri elimizle açarak iç malzemeyi koyduktan sonra poğaça şekli verip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
*Önceden ısıttığımız 190° fırında kontrollü olarak kızarana dek pişirelim
*Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz bir bez örtelim
*Yumuşacık poğaçalarımız hazır aynı günde servis edilebilir
*Bir gün sonra da servis edilebilir her iki durumda da yumuşaklığını koruyor Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt