iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Açma (Tadına Doyum Yok) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt 2 yumurta akı (sarıları üzerine)
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*5 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un (5 yada 55 bardak)
Arasına sürmek için;
*Tereyağı
*Üzerine
*Çörek otu yumurta sarısı
Yumuşacık Açma (Tadına Doyum Yok) Tarifi Yapılışı Ilk olarak 2 su bardağı ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın Üzerini hava almayacak şekilde kapatıp, yaklaşık 10 dakika bekletin Yumurta akı sıvı yağ tuz ilave edip daha sonra unu azar azar ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda yoğurun Üzerini bir kapak ile hava almayacak şekilde kapatın Temiz bir bezle tekrar üzerini örtüp yarım saat mayalandırın Mayalanan hamuru 20 bezeye bölün Her birinin üzerine 1 er çay kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı koyulur ve Hamuru elimizle tatlı tabağı büyüklüğünde açarız, tıereyağını her yerine yayarız ve Rulo şeklinde sararız diğer hamurlarada aynı işlemi uygulanır İlk sardığınız rulodan başlayarak, iki ruloyu elinizle uzatıp birbirine dolayın ve halka şeklinde birleştirin Tüm hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin 25 dakika tepsi mayası için bekletin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin deneyenlere afiyet olsun (çok lezzetli yumuşacık deneyin pişman olmazsınız ve her kahvaltı da yaparsınız çocukların okul kurslarına gidecek bir tarif 10 tane elde ettim )
*2 su bardağı süt 2 yumurta akı (sarıları üzerine)
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*5 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un (5 yada 55 bardak)
Arasına sürmek için;
*Tereyağı
*Üzerine
*Çörek otu yumurta sarısı
Yumuşacık Açma (Tadına Doyum Yok) Tarifi Yapılışı Ilk olarak 2 su bardağı ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın Üzerini hava almayacak şekilde kapatıp, yaklaşık 10 dakika bekletin Yumurta akı sıvı yağ tuz ilave edip daha sonra unu azar azar ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda yoğurun Üzerini bir kapak ile hava almayacak şekilde kapatın Temiz bir bezle tekrar üzerini örtüp yarım saat mayalandırın Mayalanan hamuru 20 bezeye bölün Her birinin üzerine 1 er çay kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı koyulur ve Hamuru elimizle tatlı tabağı büyüklüğünde açarız, tıereyağını her yerine yayarız ve Rulo şeklinde sararız diğer hamurlarada aynı işlemi uygulanır İlk sardığınız rulodan başlayarak, iki ruloyu elinizle uzatıp birbirine dolayın ve halka şeklinde birleştirin Tüm hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin 25 dakika tepsi mayası için bekletin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin deneyenlere afiyet olsun (çok lezzetli yumuşacık deneyin pişman olmazsınız ve her kahvaltı da yaparsınız çocukların okul kurslarına gidecek bir tarif 10 tane elde ettim )