iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*Alabildiği kadar un (Ben 5 su bardağı un kullandım )
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Unu derin bir yoğurma kabına alınır
Süt, yağ, maya, şeker, tuz eklenir, yoğrulur ve kontrolü bir şekilde su eklenir
Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir
1 saat dinlenmeye bırakılır
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar alınıp ilk önce uzun bir şerit yapılıp sonra simit gibi burulur
Hamur bitene kadar bu işlem devam eder
Yumurta sarısı sürülüp bir yarım saat daha bekletip 175 derecede pişirilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*Alabildiği kadar un (Ben 5 su bardağı un kullandım )
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Unu derin bir yoğurma kabına alınır
Süt, yağ, maya, şeker, tuz eklenir, yoğrulur ve kontrolü bir şekilde su eklenir
Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir
1 saat dinlenmeye bırakılır
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar alınıp ilk önce uzun bir şerit yapılıp sonra simit gibi burulur
Hamur bitene kadar bu işlem devam eder
Yumurta sarısı sürülüp bir yarım saat daha bekletip 175 derecede pişirilir
Afiyet olsun