iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket insant maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 yumurta birinin sarısı üzerine
*Aldığı kadar un
*Üzerine çörek otu veya susam
*(hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak)
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Çok lezzetli ve kolay bir tarif öncelikle geniş bir kaba un hariç tüm malzemeleri alıp iyice karıştıralım daha sonra azar azar un ilave edelim Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım Yaklaşık olarak bir saat içinde hamurumuz kıvama gelecektir mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp biraz un serperek cevizden biraz büyük parçalar koparıp resimdeki gibi şekil vererek fırın tepsisine yerleştirelim Yaklaşık olarak yarım saat kadar da tepside mayalandıralım ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam ekleyip 180 derecedeki pişirelim Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket insant maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 yumurta birinin sarısı üzerine
*Aldığı kadar un
*Üzerine çörek otu veya susam
*(hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak)
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı Çok lezzetli ve kolay bir tarif öncelikle geniş bir kaba un hariç tüm malzemeleri alıp iyice karıştıralım daha sonra azar azar un ilave edelim Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım Yaklaşık olarak bir saat içinde hamurumuz kıvama gelecektir mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp biraz un serperek cevizden biraz büyük parçalar koparıp resimdeki gibi şekil vererek fırın tepsisine yerleştirelim Yaklaşık olarak yarım saat kadar da tepside mayalandıralım ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam ekleyip 180 derecedeki pişirelim Afiyet olsun